Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana żarówek reflektorów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana żarówek reflektorów

Witam
    Mam problem z wymianą żarówek świateł mijania. A mianowicie wg "sam naprawiam" robie jak trzeba, ale mam problem z wyjęciem szybko złączki. Jest tam pewnie jakiś zatrzask którego nie mogę znaleźć. Tzn wciskając rękę od góry coś czuje dokładnie pod spodem, ale ściskam to i nic. Robił ktoś to kiedyś może pomóc?
    I jakie wogóle żarówki są w tych hondach? H4?
    Aha mam Civica 6 gen 5D HB 1995, 1,4 i.

O jakiej szybkozłączce piszesz?Tam jest żarówka H4 i wtyczkę z konektorami po prostu się zsuwa.
    ビートル ジョン

Comment

H4 ale nie go końca rozumiem Twój problem ...? Po odłączeniu kostki już nie możesz odblokować żarówki ???

PS. Widzę BeatleJohn że dziś razem "dyżurujemy" na forum Pozdrawiam

Comment

Nie właśnie nie moge wyjąć kostki. Tej z zasilanie.

Comment

Mocno, ale z wyczuciem trzeba ją ścisnąć - poruszać lekko na boki, ale trzeba odciągnąć ... U mnie też ciężko złazi, ale powinno pójść .
          Powodzenia

Comment

Psiknij jakimś wd40 i odczekaj chwilę
            ビートル ジョン

Comment

albo przytopiona kostka- wyjmij z zarówką i popatrz

Comment

na tych kostkach są z dwóch stron takie haczyki (klipsy), żeby sama nie wypadała.
                Trzeba je ścisnąć i kostkę pociągnąć. Jest to praktycznie prawie niewykonalne bez jakiegoś srubokręta. Przynajmniej moje paluchy są za grube. Po paru wymianach żarówek w tym jedna na piętnastostopniowym mrozie, wkurzyłem się obciąłem te wynalazki (kostki) i wlutowałem zwyczajne polskie bez żadnych zaczepów. Koszt około 1.50 za sztukę. Od tamtej pory mam spokój.

Pozdrawiam

Comment

dziwne ja jakoś nie potrzebowałem sróbokręta...........

Comment

Ja też ............
                    ビートル ジョン

Comment

witam wszystkich mam honde civic 1,4 98r i chce zmienić żarówke w prawym przednim reflektorze i tu zaczyna się problem bo zdejmuje gume uszczelniającą i kostke ale nie moge poradzić sobie z sprężyną nie wiem jak sie ją ściąga prosze o pomoc tylko z góry mówie że nie mam zmysłu technicznego i prosiłbym o dokładniejszy opis

Comment

Working...
                      X