Witam chce sobie załozyc diody led do jazdy dziennej prosze powiedzcie doradźcie jakie kupic gdzie umiejscowic mam honde civic Hb 1997 5 drzwiowa moze ktos zakładał czy w serwisie jaki kosz załozenia wszystkich serdecznie pozdrawiam i z góry dziekuje za rady
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Diody led do jazdy dziennej
Collapse
X
-
jak dla mnie to tandetna podróbka audi i wygląda wieśniacko!!! ale to ty jesteś panem swego wozua z podłączeniem tego raczej problemu nie ma podłączasz pod kable idące do żarówek w świetle przednim a montujesz w zderzaku zaraz pod lampą chyba tam będą najlepiej oświetlać drogę.
Last edited by wiaterek3; 05-06-2011, 11:57.
-
Wiateker3- chyba nie wiesz co to są światła do jazdy dziennej... one nie mają oświetlać drogi, tylko dzięki nim pojazd ma być widoczny w ciągu dnia. Zapalają się zaraz po włączeniu zapłonu, bez innych świateł, więc do świateł mijania nic nie montujesz, dzięki czemu oszczędzamy alternator i nieco paliwa. A myślę, że za markowe światła LED + montaż zmieścisz się w 3 stówkach.http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała
Comment
-
Zamieszczone przez wiaterek3 Zobacz postaa z podłączeniem tego raczej problemu nie ma podłączasz pod kable idące do żarówek w świetle przednim a montujesz w zderzaku zaraz pod lampą
Tu jest wypis z Ustawy
Świateł dziennych można używać zamiast obowiązkowych świateł mijania w warunkach normalnej przejrzystości powietrza, od świtu do zmierzchu. Na kloszu lampy musi widnieć oznaczenie RL.
Światła dzienne muszą być zainstalowane:- Symetrycznie względem osi pojazdu
- Na równej wysokości
- Odległość od ziemi do dolnej krawędzi lampy minimalnie 25 cm, od ziemi do górnej krawędzi maksymalnie 150 cm
- Odległość między lampami mierzona od wewnętrznej krawędzi musi wynosić minimum 60 cm, chyba że szerokość pojazdu jest mniejsza niż 130 cm - wtedy odległość minimalna wynosi 40 cm
- Lampy nie mogą wystawać poza boczny obrys pojazdu lub być zamontowane dalej niż 40 cm od niego
- Lampy włączają się automatycznie po ustawieniu urządzenia zapłonowego w pozycji umożliwiającej uruchomienie silnika
ビートル ジョン
Comment
Comment