Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zegary civic coupe EJ6 SWAP D16Y7 -> B18C Type R

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zegary civic coupe EJ6 SWAP D16Y7 -> B18C Type R

witam.
    zdecydowałem się na SWAP mojej Hani z D16Y7 na JDM-ową B18C TYPE R z Integry. za tydzień odbieram samochód i problem tkwi w tym ze chcialbym zmienic zegary ze wzgledu na obrotomierz (u mnie jest skala do 8000 obr.) a ten silnik sie bedzie krecił do 8600 obr. (o ile sie nie myle). szukałem zegarow z civica type R ale jak gadalem z gosciem który mi robi SWAP znalezienie zegarow takich graniczy z cudem zastanawiam sie nad tarczami INDIGLO, znalazlem jeden komplet z obrotomierzem do 9000 rpm. lecz predkosc max jest tylko do 220 a z tego co wiem na tym silniku moge pociagnac 235 max. a chcialbym zrobic tak zeby zostal mi jeszcze jakis zapas na liczniku (chce zeby wskazywał do 260) bo byc moze w przyszłosci bedzie jeszcze turbinka zamontowana.
    prosze o porady i opinie forumowiczów

pozdrawiam

Zegary z ek9 co jakiś czas są na alledrogo bądź na jakiś forach motoryzacyjnych, koszty tego są duże około 800 zł zależy kto ile sobie zażyczy i fakt prędkość kończy się w nich na 180 KM/H bo takie prawo w Japonii jest. Może od ek4 zegary, są wyskalowane do 9 tyś obr chyba jak dobrze pamiętam a koszty mniejsze. Zakładasz i śmigają

Comment

Zamieszczone przez pain Zobacz posta
      Zegary z ek9 co jakiś czas są na alledrogo bądź na jakiś forach motoryzacyjnych, koszty tego są duże około 800 zł zależy kto ile sobie zażyczy i fakt prędkość kończy się w nich na 180 KM/H bo takie prawo w Japonii jest. Może od ek4 zegary, są wyskalowane do 9 tyś obr chyba jak dobrze pamiętam a koszty mniejsze. Zakładasz i śmigają
      szukałem juz i niestety nie ma.... znalazlem na alledrogo cos takiego: https://moman.pl/aukcje/Civic96-00/25.jpg. Obrotomierz wyskalowany do 9000 rpm. a V-max. 220 km/h. w sumie nie chcial bym sie bawic w zmiane całego licznika bo mialbym problem z ubezpieczalnią (chodzi o przebieg samochodu), gdyż mieszkam i pracuje w danii a tu za ubezpieczenie sie płaci od ilosci przejechanych kilometrów... im wiecej tym wieksze ubezpieczenie a jak bym cały licznik zmienil to trzeba do nich pisac pisma, wysylac foty starego licznika z przebiegiem itd....

Comment

znajdziesz na e-bayu (widzialem takie napewno)...jak nie raz grzebalem to do civicow jest pelno costomowych rzeczy o ktorych na polskim runku mozna pomazyc...
        orginalne cupholdery...,podlokietniki...,panele sterowaniem klimy/ogrzewania z ek4 czy ek9
        Last edited by Olqszteam; 07-08-2011, 00:24.

Comment

Working...
        X