Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zarówka od alarmu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zarówka od alarmu

Witam...
    mam civica VI 5D

mam mały problem. otóż odłączałem akumulator. i teraz po lewej stronie kierownicy swieci mi się czerwona żarówka. i gdy zamknę drzwi z pilota to moge odpalic normalnie silnik. tak jakby immobilizer nie działał.. wcześniej żarówka się nie świeciła tylko mrygała.

jak skasowac ten błąd ????

to nie jest błąd który można skasować
    skoro możesz odpalić samochód to immobilizer działa,
    dobrze piszesz że jest to dioda od alarmu, prawdopodobnie po odłączeniu akumulatora i jego ponownym podłączeniu coś się skopało w centralce,
    po uzbrojeniu alarmu przekaźnik który jest w alarmie powinien ci odciąć zapłon,..ale tego nie robi, teraz pytanie dlaczego?
    na pewno musisz poszukać centralki, jej nazwa by się przydała, ja bym stawiał na przekaźnik ale skoro mówisz że dioda świeci cały czas to może być coś innego

Comment

pamietam ze kiedys tez tak było ale potem wróciło to do pierwotnego stanu.. bo jak zamkne drzwi z pilota i alarm sie właczy to po włozeniu kluczy w stacyjke auto zapala.. a nie powinno tylko powinno byc takie pykanie.. no i nie wiem co zrobic zeby to wróciło do normy

Comment

Mozliwe ze rozkodowalo sie polaczenie miedzy immo a alarmem. Pytanie czy masz orginal czy cos dokladanego. Jesli to drugie to na pewno jest sposob na zsynchronizowanie tego ponownie. Jesli orginalny to towarzysz wilk jest tu prawdziwym ekspertem.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
        http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
        http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

no własnie mam oryginalny alarm.. wiec co mógłbym zrobic zeby to spełniało swoje zadanie

Comment

no właśnie kolega wilk to bardziej w dokładanych by pomógł namierz tą centralkę od alarmu, jakaś nazwa by się przydała, ewentualnie jak wygląda pilot

Comment

spoko dzis to namierze i dam wam znac... a zdjecie pilota umieszcze jakos w południe
              Załączone pliki
              Last edited by goku10sdl; 29-05-2011, 10:56.

Comment

jednak mam dokładany alarm

Comment

no to zapodawaj, jaki model jeśli problemu jeszcze nie rozwiązałeś

Comment

Po załączniku ze zdjęciem wydaje mi się że możesz mieć jakiś model alarmu cheetah'a. Poszukaj centralki przy niej prawdopodobnie będzie wyprowadzony kabelek z przyciskiem, który służy do kasowania lampki. Kasowanie polega na wciśnięciu przycisku przy włączonym zapłonie.

Comment

o to alarm... nie ma tam zadnego przycisku na nim.. sa tylko wczesniej na kablu 2 bezpieczniki po wyjeciu jednego lampka gasnie a po włozeniu go zapala sie znowu ;/
                      Załączone pliki

Comment

kolego spróbuj odłączyć to złącze i poczekać chwilę, bo po tym co jest na zdjęciu za bardzo nie mogę znaleźć co to za alarm, obejrzyj dokładnie tą centralkę może jeszcze znajdziesz jakiś numer albo cuś a i jeszcze jedno przysłuchaj się centralce podczas uzbrajania i rozbrajania alarmu czy słuchać cpyknięcie przekaźnika, gdybyś mógł rozkręcić centralkę i pstryknąć fotkę to by mogło pomóc
                        Last edited by wilq696; 17-06-2011, 22:53.

Comment

zaraz pójde i spróbuje ja wymontowac. a pstrykac pstryka ;d jak nacisne guzik na pilocie to tak tyka

no i alarm sie składa z dwóch puszeczek... na mniejszej jest napis MAREX a na drugiej APS400SK no i sa 2 kostki do jednej i do drugiej.. i na foto masz 2 rozkręcone.. duża i małą .. i juz nie wiem o co tu chodziw tym ;d
                          Załączone pliki
                          Last edited by goku10sdl; 18-06-2011, 11:40.

Comment

no to już trochę wiemy, ta duża to Alarm Prestige APS400 ta mniejsza to na razie dla mnie zagadka, ja bym obstawiał że któryś z przekaźników padł, dlatego jak uzbroisz alarm to jeden z przekaźników nie rozłącza obwodu rozrusznika i dlatego możesz bez problem zapalić teraz parę pytań do Ciebie:
                            - czy te puszki są jakoś ze sobą połączone, czy któreś przewody biegną od jednego do drugiego?
                            - czy jak podłączysz tylko jedną z puszek to alarm działa normalnie? może jedna jest zbędna( od jakiegoś starej instalacji)
                            Podobno ten przekaźnik który jest w APS jest odpowiedzialny za sterowanie kierunkowskazami (ale to tylko przypuszczenie)
                            czekam na odpowiedz
                            po przestudiowaniu schematu wydaje mi się że ten marex to są właśnie przekaźniki odcinające, sprawdź czy przypadkiem przewody pomarańczowy i pomarańczowo-biały od APS400 nie idą do tego Marexa
                            Last edited by wilq696; 19-06-2011, 00:10.

Comment

Working...
                            X