Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kontrolka check i czujniki temperatury

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kontrolka check i czujniki temperatury

Witam,
    w civicu 5D D14A2 walczę od dłuższego czasu ze spalaniem.
    Chciałem przetestować czujniki temperatury i zdziwiło mnie że po odpięciu
    jednego i drugiego kontrolka check nie pokazuje błędu.
    Czy mam walnięty komputer ?

Pytanie 2) z którego czujnika komp pobiera informacje o temperaturze ?
    z dwustykowego w obudowie termostatu czy z jednostykowego pod aparatem
    zapłonowym?

ten w obudowie termostatu napewno załancza wentylator ale czy komp czyta z niego info to nie wiem

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
    Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

Najśmieszniejsze jest to, bez czujników temp. samochód zachowuje się tak samo jak z podpiętymi czujnikami, o co chodzi.

Comment

Komp raczej nie odczytuje błędów związanych z temperaturą jednostki, a jedynie błędy w układzie zasilania, tj ilość paliwa, powietrza, jakie są spaliny. A tak dla testu zrób samodiagnostykę (wałkowane na forum milion razy)
        http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Spróbuję z tą samodiagnostyką, chociaż powiem szczerze, że szukałem tej dwupinowej złączki i nie mogę jej odnaleźć.

Comment

Powinna być po prawej stronie schowka, tak nad kompem w rogu, musisz wsadzić tam rękę i wymacać.
            http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

A czy mógłby ktoś z Was sprawdzić, czy jak odpinacie w swoich hankach czujnik temperatury (ten za termostatem - łatwy dostęp) to czy zapala się kontrolka check ???

Comment

Working...
              X