Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Antena radiowa - gdzie?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Antena radiowa - gdzie?

Witajcie,
    w mojej EJ9 nie mogę odnaleźć kabla od anteny radiowej (antena jest na dachu, ale nie wiem gdzie idzie jej kabel, aby móc go podpiąć do radioodtwarzacza). Szukałem nieco we wnęce na radio, ale nic tam nie widać...
    Pomyślałem, że najłatwiej może być dobrać się do kabla od dachu i rozbierać po kolei wszystkie plastiki, aby zobaczyć gdzie może być jego koniec... ale nie wiem jak się dobrać do początku tego kabla...
    Czy ktoś ma jakieś sugestie?
    Ewentualnie gdzie mogę się spodziewać kabla?
    Jak kupiłem Hankę, to nie miała odtwarzacza, stąd moje poszukiwania...

Z góry dzięki za info.
    Pozdrawiam

Rozbierz konsole środkową wyciągnij całość wtedy bedziesz miał dobry widok na wszystkie kable idące do radia i wtedy poszukaj myslę ze to mnie problematyczne od rozbierania podsufitki. napewno spoczywa sobie gdzieś na dole.

Comment

u mnie kabel antenowy jest bardzo krótki, u Ciebie pewnie podobnie. i przy jeździe bez radia pewnie wpadł głębiej. poszukaj dobrze taki grubszy czarny zakończony wtyczką w kształcie bolca

Comment

kabel idzie lewym przednim słupkiem potem nad bezpiecznikami (najlepiej zdjąć osłonę przy kierownicy) ,a potem do środkowej konsoli
        sigpic moje autko D16W4VTEC
        http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=23460

Baggy Honda D14Vtec + Turbo 0.4b

https://www.youtube.com/my_videos?o=U

Comment

Dzięki za sugestie, w weekend spróbuję poszukać,
          pozdrawiam

Comment

U mnie w 5D mocowanie kabla jest pod oświetleniem kabiny. Trzeba odkręcić lampkę i wyjąć ją a będziesz miał kabel przykręcony jedną śrubką (nakrętką) fi 6 i później idzie prawym słupkiem w dół, przechodzi nad wentylatorem i dochodzi do konsoli środkowej.

Miłego rozbierania

Comment

Working...
            X