Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie działa radio

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie działa radio

Wiec tak

Miałem przednie głośniki pod wzmacniacz 4 kanałowy podpięte Kupiłem tubę i juz miałem jechać po 4 kanałowe radio ale tkneło mnie zeby sprawdzic jak zadziałają przednie głosniki pod samym radiem a tubę bym do tego wzmaka sama podpiął

W dzwiach miałem ukryte stare/ seryjne kable wiec odłaczylem przod od wzmaka i podpiołem pod radio ( w jednych dzwiach kostka czasami nie styka i musiało być jakieś zwarcie )

W momencie wpinania radia poszedł dymek z kostki co do radia wchodzi ( Wisiały w pobliżu radia kable RCA ktore były pod wzmaka podpięte i mozliwe ze ktoryś z nich w momencie podłączania radia dotknął metalowej obudowy radia )

Teraz
    1.radio nie jest spalone ( nawet bezpiecznik w radiu( 10A) nie spalił sie
    2. w kostce co do radia idzie nie ma napięcia
    3. nie działa zegarek jedynie działa jego podswietlenie
    4.działa zapalniczka ( czyli bezpiecznik nie padł )
    5. nie działa immobiliser - tak jak by go nie było ((Zawsze po przekręceniu do połowy musiałem takim transponderem ( starego typu) przytknąć ) Teraz odpala tak jak by immo wogole nie było)

macie jakies rady bede wdzięczny bo poł samochodu rozkręcone znow i jazda bez radia... sami wiecie
    Last edited by greg4uk; 11-04-2011, 10:41.

3. i 5. Te dwie rzeczy są na jednym bezpieczniku Sprawdzone osobiście
    Posprawdzałeś bezpieczniki? Od radia zdaje się, że jest za schowkiem i pod maską.

Comment

Najpewniej poszedl bezpiecznik Back-up pod maska 7,5 A (wyjasnia to ze nie poszedl w radio 10A) Tez mialem przypal z tym bezpiecznikiem jak podlaczalem u siebie radio i zrobilem krotkie spiecie Wiec od tego bym zaczal.

bezpiecznik od zapalniczki jest chyba inny (nie jestem pewny)

A co do immo to nie mam pojecia. Ja od razu wymienilem bezpiecznik i wszystko wrocilo do normy.
      The 1st. - EJ9
      The 2nd. - ES7
      The 3rd. - FD7
      The 4th. - CU2
      ------------------------------------------------------------------

Comment

jak by back up poszedł to raczej nie miał bym zasilania w całym aucie A tak nie jest

Comment

Ja bym poprzeglądał te bezpieczniki (najpierw za schowkiem), a później się doszukiwał poważniejszej przyczyny.
          Też zwarcie zrobiłem, bo jak auto kupiłem to radio było tylko włożone, nie podłączone a przewody jakby toporem odcięte i w dodatku niezaizolowane.
          Last edited by pawe1; 11-04-2011, 13:14.

Comment

Zamieszczone przez greg4uk Zobacz posta
            jak by back up poszedł to raczej nie miał bym zasilania w całym aucie A tak nie jest
            Niekoniecznie. u mnie wszystko inne dzialalo tylko radio i zegarek nie dzialaly.

sprawdzic nie zaszkodzi a ewentualnie bedziesz mial pewnosc. U mnie jak pisalem przy spieciu wywalilo back upa
            The 1st. - EJ9
            The 2nd. - ES7
            The 3rd. - FD7
            The 4th. - CU2

Comment

poszedł Back Up pod maską kurcze naprawde wydawało mi sie ze przy walniętym Back Up nie bede miał wogole zasialania i dlatego nie spawdzałem Dzieki

Comment

No i git

Dobrze ze jest ten Back up.... Ja kiedys juz jedno radio sfajczylem

Pozdro
                The 1st. - EJ9
                The 2nd. - ES7
                The 3rd. - FD7
                The 4th. - CU2

Comment

Working...
                X