Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z elektryką szyb w hondzie VI gen.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z elektryką szyb w hondzie VI gen.

Witam serdecznie jestem nowym członkiem
    niedawno kupiłem Hondę Civic 1.6 Sport/Cupe niedługo wżucę zdjątka w tej chwili wkładam do niej ładniutki spojler.Mam problem natury takiej, że podczas opuszczania lewej jak i prawej szyby elektrycznie do połowy idą normalnie a później zwalniają i sie zacinają chciał bym sie dowiedzieć czym to może być spowodowane,czy wystarczy jak troche przesmaruje prowadnuice. Z góry dzieki za odpowiedź.
    Pozdro dla wszystkich. :>
    Last edited by Gość; 08-12-2008, 06:43.

Zdemontuj boczki (opis na forum-trzeba poszukać) ,przeczyść i przesmaruj prowadnice.Mogło tam się uzbierać brudu i kurzu.
    ビートル ジョン

Comment

Dzieki za podpowiedź jutro sie tym zajmę znalazłem opis jak zdemontować boczek, wieć myśle ze sobie poradze jak by coś mi nie szło to sie odezwe i zapytam.

Comment

Hejka.
        U mnie wystapil problem tego typu, ze podczas podnoszenia szyba idzie bardzo ciezko a gdy styka sie z uszczelka u gory, nastepuje trzask, szyba delikatnie opada i sie dosuwa do konca. Rozebralem boczek zajrzalem tu i tam, przesmarowalem i problem nie zniknal. wydaje mi sie ze moge miec uszkodzona zebatke. Jesli tylko bede mial wolny garaz to rozbiore caly mechanizm.
        Podnosnikow elektrycznych na lewy przod do HB 3D jest niewiele na allegro teraz i kosztuja o ok 50zl wiecej niz do drzwi prawych. Dlatego kupilbym podnosnik manualny, zakladajac ze moj silniczek jest ok, zlozylbym do kupy jedno z drugim (bo wydaje mi sie ze silniczek nalozy sie na wieloklin) i moze by bylo, ale nie mam pewnosci. Probowal ktos kiedys cos takiego zrobic ?
        No i jeszcze ew. czy z 5D pasuja do 3D ?

Comment

Working...
        X