Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem ze wskaźnikiem paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem ze wskaźnikiem paliwa

Witam,

Po zmianie podświetlenia zegarów mam problem ze wskaźnikiem paliwa. Przy zdrapywaniu farby z tarczy, delikatnie ruszyłem wskazówką do góry, na koniec, przed montażem zegarów w hani, ustawiłem ją w tej pozycji, w której była przed modzeniem - 2mm nad zerem, następnego dnia żarówka sama uniosła się do połowy wskaźnika, po przejechaniu kilku km opadła. Teraz, za każdym razem, po zgaszeniu silnika wskazówka idzie do góry (powoli ale idzie), a po zapaleniu zaczyna opadać. Jest na to jakiś sposób? Nie jestem teraz pewny, czy dobrze pokazuje stan paliwa...

mam to samo To nie od ruszania wskazówki tylko dlatego ze za mocno dokręciłeś śrubki mocując wskażnik do licznika Poukręcaliśmy tam jakieś zwoje podobno Radzono mi zeby zdjąć tą osłonkę okrągłą z tyłu wskażnika i tam podobno mozna by polutowac te ukręcone zwoje Tylko ze ja jeszcze nie miałem czasu sie zabrać bo nie wiem czy na pewno to pomoze Zmotywowałes mnie trochę Jutro tam zerknę i okaze sie czy da sie przelutować czy nową tackę kupować

Comment

Witam. Ja mam inny problem i nie wiem jaka jest jego przyczyna. Mianowicie dzisiaj jak stanąłem u kumpla pod domem to miałem równą połowę na wskaźniku paliwa. Po jakichś 10-15 minutach na wyłączonym silniku wskazówka podniosła się ponad kreskę MAX. Po odpaleniu wskazówka opadła do poprzedniego stanu czyli na połowę. O co tu chodzi? Bo kompletnie nie kumam.

Comment

greg4uk daj znać jak uda Ci się za to zabrać, pozdr

Comment

kulek.... ja mam to samo jezeli smochod stoi przodem na górce to wskazowka sie podnosi.. a jezeli tylem na górce to opada.... i tak doszlem do wniosku ze moze czujnik jest jakos z tylu

Comment

Przemo14141 tylko jest taki problem, że auto stało na płaskim ani pod ani z górki i co to może być?

Comment

hmmm... no troche dziwnie u mnie jak sie auto zgasi no to tam wskaznik moze troche opadnie ale nie az tak duzo jak stoi na płaskim ;p

Comment

Aktualnie sytuacja wygląda tak - przy zgaszonym silniku wskazówka sama sobie wędruje do góry i zatrzymuje się w okolicach połowy wskaźnika, po uruchomieniu, opada i (jak podejrzewam) pokazuje faktyczny stan paliwa. Problem jest w tym, że nie jestem pewny czy nie przekłamuje. Czy rezerwa zapala się wtedy, gdy wskazówka opadnie do jakiegoś poziomu, czy w momencie gdy faktycznie w baku jest mało paliwa?

Comment

mkmkmk czy to pytanie było do mnie? U mnie rezerwa się nie świeci, nawet jak nie mam benzyny w baku do tej pory stało się tak raz, co mnie zdziwiło. Wtedy mogłem mieć pół baku.

Comment

Wziąłem sie w końcu za ten wskażnik Szukałem kombinowałem zeby nową tackę kupić tanio ale w końcu o dziwo problem rozwiązany w moim przypadku

Odkreciłem licznik i zauważłylem ze tacki przykręcony były za pomocą śrub roznego koloru Wieżyc mi sie nie chce ze to mogło być przyczyną wadliwego wskazania i podnoszenia sie wskazówki na postoju - ale pomogło

Tacka obrotów i predkości jest teraz na srebrne sruby przykręcona a paliwa i temp. na rude do tego skrobałem farbę z tacek i prouszałem troche ( delikatnie ) wskazówką i moze coś sie tam odmuliło

Moze to po prostu kwestia dokręcenia śrubek z odpowiednią siłą( na pewno nie mocno)

Trudno powiedziec ale u mnie pomogło
                    Last edited by greg4uk; 04-04-2011, 09:39.

Comment

ja też zabrałem się za ten wskaźnik, wyjąłem go, przyjrzałem się zwojom - wszystko w porządku, złożyłem ponownie i tym razem nie przykręcałem już na maksa, tylko tak z czuciem i wszystko gra po prostu nie ma co przesadzać z siłą przy przykręcaniu i wszystko będzie w porządku.

Comment

Working...
                      X