Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

znikneły światła długie

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• znikneły światła długie

witam serdecznie mam następujący problem w moim civicu, mianowicie przestały działać światła długie, światła postojowe są, mijania też, kierunki awaryjne wszystko działa, natomiast świateł długich brak, bezpieczniki są oki, żarówki też (sprawdzane na innych samochodach), podczas zapalania niebieska kontrolka świateł zapala sie na desce. Tak samo jak przy zgaszonych światłach można "mrygnąć" światłami, ale juz przy mijania jest to niemożliwe. miał ktoś z szanownych kolegów podobny problem??

A jak kostki wyglądają które wpinasz w żarówkę? Może gdzieś przebicie jest na kablach.

Comment

kostki wydaj mi sie oki, nie są zaśniedziałe, trzymają mocno, a dodam jeszcze że zaczeło sie tak dziać po bardzo silnych mrozach, jechałem na długich i jak dojechłem i zgasiłem silnik to już długich nie było,

Comment

No to jeśli sprawdziłeś wszystkie bezpieczniki (zarówno te pod kierownicą jak i pod maską), kostki mówisz ze są ok, to być może wypalił się styk w przełączniku koło kierownicy. Musisz zdjąć obudowę zaraz za kierownicą, odkręcić ramię włącznika świateł i dostać sie do jego srodka i przeczyscić wszystkie styki.

Comment

bezpieczniki sprawdzałem wszystkie i te pod maską i kierownicą, kierownicy jeszcze nie odkręcałem, jutro zaraz po pracy wezme sie za styki w przełącznikach,
          serdeczne dzieki za podpowiedź, o efektach napisze, pozdrawiam i miłego dnia życzę

Comment

Nie wiem czy musisz zdjać całą keirownicę. Zobacz najpierw rozkręcając obudowę za kierownicą, bo być może dostaniesz się do tego bez koniecznosci zdejmowania kierownicy. Ze zdjeciem kierownicy jest o tyle problem ze potem musisz ją nałożyć odpowiednio na odpowiednie ząbki żeby była prosto ustawiona jak przed zdjeciem. Nie twierdzę ze jest to niemożliwe, ale na pewno problematyczne.

Comment

Zanim zaczniesz co kolwiek rozkręcać sprawdz na innym komplecie żarówek. Może tylko jeden palnik poszedł w żarówce od długich.
              Moja Hania
              http://www.youtube.com/watch?v=lZO5b...=LL5HwBpXuZn0Y

Comment

już jest oki, okazało sie ze instalacja była źle zrobiona i ktos dodał dodatkowy bezpiecznik, chyba kiedys się przepalił kabelek albo jakiś znachor podłączał, także mam 3 bezpieczniki od świateł
                dziekuje wszystkim za pomoc i zainteresowanie oraz rady,
                temat zakończony

Comment

Working...
                X