Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brak styku przy głośniku? A może kabel?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Brak styku przy głośniku? A może kabel?

Witam,
    w mojej EJ9 od kupna co jakiś czas przestaje grać głośnik od strony kierowcy. Aby znów zaczął grać muszę otworzyć drzwi i poruszać wężykiem z kablami (pomiędzy drzwiami a budą) lub ewentualnie wjechać w jakąś dziurę
    Planuję generalnie zmienić nagłośnienie na Hertz DSK 165, ale obawiam się, że konieczna będzie wymiana kabli aż do odtwarzacza (nie wiem czy brak dźwięku w głośniku jest spowodowany zimnym lutem czy uszkodzeniem kabla) - w związku z tym pytanie - co muszę rozebrać, żeby wymienić cały kabel?

Proponuję zacząć od sprawdzenia wsuwek głośnika w drzwiach, styków kostki w drzwiach (tam gdzie dalej idą gumowym wężykiem do środka auta), na koniec sprawdź styki pomiędzy kostką od samochodu i od radia, sprawdź inne radio. Ja miałem ten sam problem ale wystarczyło wymienić kostkę od samochodu gdzie się łączyła z kostka od radia. Żeby wymienić kabel to jest dużo jeb... z tym. Przy wymianie głośników i tak musisz odciąć kostkę ze wsuwkami do głośnika. oryginalnego i przylutować kabelki.
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Working...
    X