Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kasowanie SRS

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz posta
    [ATTACH=CONFIG]39312[/ATTACH]

Chodzi ci o ten przewód??
    Tak dokładnie o ten chodzi. Muszę go wymienić i mam nadzieję że zadziała bo przegląd już w styczniu.

Comment

Mi się wydaje, że pasuje. Ja nie mam cruise control tylko.
      Poduszki nawet sprawdzają?? Nigdy mi kontroler nie zaglądał do środka

Comment

Teoretycznie powinien Ci pasować.

Co do kontroli.Niestety jak im się rzuci w oko że pali się poduszka lub ABS to się przyczepią. Mnie czasem wkładają łeb przez okno. Ale są stacje że sami chcą wjechać autem.
        Civic VI - DEACTIVED, CIVIC VII D16V1 ES7 - ACTIVE, CIVIC VIII L13A7 FK1 - SOLD, TOYOTA COROLLA E182 - ACTIVE
        Tylko z Hanią dobrze się wiedzie....
        Ale o Hanie trzeba dbać
        Moje maleństwo: ES7

Comment

Zamieszczone przez WojciechO Zobacz posta
          Teoretycznie powinien Ci pasować.

Co do kontroli.Niestety jak im się rzuci w oko że pali się poduszka lub ABS to się przyczepią. Mnie czasem wkładają łeb przez okno. Ale są stacje że sami chcą wjechać autem.
          Zamówiłem, od Ralfa pasujący do 6gen. Dzisiaj wszystko po pracy rozkręciłem i zamontowałem, zrobiłem reset SRS i wszystko działa perfekcyjnie Klakson działa i kontrolka już nie świeci.
          A przy tym zaoszczędziłem ładną sumkę bo mechanik za naprawę chciał 400zł...

Comment

Witam

Mimo, że temat jest w VI gen. to napisałem tu bo nie chciałem zakładać nowego wątka.

Mam mały problem.
            Podczas uszczelniania osuszacza klimatyzacji trzeba było odpiąć akumulator. Tak też zrobiono.
            Po skończonej pracy z klimą i powtórnym zamontowaniu akumulatora pojawił się problem - zaświeciła się kontrolka poduszki powietrznej.

Wiec panowie podpięli komputer i wyświetlił się błąd 21 - "przerwa w obwodzie poduszki pasażera".
            Samo odpięcie akumulatora spowodowało błąd? eee nie... Dziwne... No ale ok.
            Panowie podpięli komputer... jeden raz... drugi raz inny komp... i jakoś za 3cim razem udało się skasować błąd. hura.

Jednak po dwóch dniach kontrolka zaświeciła się znowu.
            Zacząłem szukać o co kaman. Sprawdziłem bezpiecznik SRS - sprawny. Sprawdziłem połączenie pod fotelem pasażera, rozpiąłem potraktowałem odrdzewiaczem zapiąłem. Sprawdziłem połączenie przewodu przy napinaczu pasa pasażera, przeczyściłem zapiąłem. Na koniec zrobiłem reset SRS ... no ale dalej kontrolka świeci się.

więc tak - napewno da się skasować błąd przy użyciu komputera. Ale najprawdopodobniej błąd po skasowaniu znów powróci.
            Zastanawiam się co może generować błąd?

O co kaman... Macie jakieś sugestie?

Pozdrawiam
            Last edited by Janek7; 24-04-2018, 23:29.

Comment

Working...
            X