Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z odpaleniem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem z odpaleniem

Mam problem z odpaleniem mianowicie przez miesiąc nie ruszałem samochodu dzisiaj chciałem jechać i nic nie chce odpalić sprawdziłem akumulator i jest dobry nawet go trochę podładowałem a nawet nie mogłem otworzyć drzwi pilotem może ktoś miał podobny problem i wie jak to rozwiązać. samochód przez miesiąc stał nikt go nie ruszał raczej samo nic się nie popsuło. jak przekręcam kluczyk to kontrolki działają ale nic po za tym nawet nie kręci jest tylko takie tyknięcie i to wszystko nie odpala.

a masz alarm? ja mialem tak niedlugo po kupnie jak mi zamarzl centralny. nie moglem otworzyc pilotem wiec udalo sie jakos kluczem. Wsiadam do srodka (oczywiscie zapomnialem rozbroic alarm) i tez tylko cykniecie bylo i koniec. Ale po chwili pilotem kliknalem raz - auto sie zamknelo potem jeszcze raz- otworzylo sie i normalnie odpalilo. Alarm oczywiscie nie fabryczny.
    Last edited by Crisownik; 07-02-2011, 13:18. Powód: literowa
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Comment

tak mam alarm może faktycznie to wina alarmu tylko że pilot nie działa próbowałem wiele razy i nic.

Comment

Po mojemu jezeli jestes pewny ze to nie aku to szukalbym przyczyny w alarmie. Jesli by sie udalo go jakos odpiac to bys mial pewnosc... wydaje mi sie ze gdzies juz tutaj czytalem o alarmach/podlaczeniach itp.

Poszukaj moze cos znajdziesz. Ale dla pewnosci sprawdz jeszcze aku... (miesiac to nawet bez mrozów potrafi zalatwic aku)

Pozdro i powodzenia
        Last edited by Crisownik; 07-02-2011, 13:34.
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2

Comment

Przeprowadż od nowa konfiguracje pilota i alarmu.Dodatkowo pewnie sprzężony z immo wiec zapewne "stracił" pamięć.
          Z tego co pamietam
          1.wyjmij baterię z pilota na około 1 minutę (reset)
          2.włóż baterię z powrotem w gniazdo i naciśnij przycisk otwierania drzwi na około 10 s.(dioda pracy pilota ma się świecić światłem ciągłym)
          3.puśc przycisk i użyj pilota tak jak zwykle sie to robi

U mnie pomogło.Jakby coś nie zadziałało to będziemy radzić dalej
          ビートル ジョン

Comment

Zrobiłem reset i nadal to samo pilot nie działa i nie odpala.

Comment

Jak przekręcasz kluczyk w ostatnie położenie (uruchomienie rozrusznika) i słyszysz tylko "kliknięcie" a kontrolki w tym czasie przygasają to jednak zainteresuj się akumulatorem.
              Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Jednak to był akumulator dzięki za pomoc.

Comment

Przez tydzień było ok wymieniłem akumulator na nowy. a teraz znów nie odpala po włożeniu kluczyka do stacyjki i próbie odpalenia nic się nie dzieje pokazuje się kontrolka z zielonym kluczykiem kilkakrotnie pomiga i gaśnie. co to może być?

Comment

sprawdz na dzien dobry miernikiem napiecie na akumulatorze na sucho a pozniej przekrec kluczyk na rozrusznik zobaczysz jaki jest spadek napiecia na aku.
                    a co do zielonego kluczyka to jak miga i gasnie tzn ze zczytuje immo i jest wszystko ok

Comment

Working...
                    X