Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Reflektory a przegląd

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Reflektory a przegląd

Witam,

Przeszukałem forum ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi, chodzi mi o reflektory do mojej Hondy Civic mb2. Jestem świeżo po przeglądzie i diagnosta powiedział mi że moje reflektory są przystosowane do jazdy w ruchu lewostronnym.

Moje pytania:

1. Czy można je tak wyregulować aby je dostosować do ruchu prawostronnego?
    2. w załączniku są zdjęcia oznaczeń na tych reflektorach, z tego co doczytałem to strzałka <-- określa ruch prawostronny a strzałka --> lewostronny. Czyli wg tego reflektor prawy (od strony kierowcy) jest do prawostronnego a reflektor lewy (od strony kierowcy) do lewostronnego. Czy się mylę? mam jeszcze na obydwu reflektorach oznaczenie E11.
    Załączone pliki
    Honda Civic 1.8 140 KM + LPG
    silnik: r18a2,
    nadwozie: FK2

Czyli prawdopodobnie masz reflektory od anglika...
    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

Nie pamiętam jak to było z oznaczeniami...
      Ale możesz łatwo sprawdzić reflektory. Podjedź przodem do jakiejś ściany i zobacz jak układa się wiązka światła na ścianie. Jeśli jest coś na wzór:
      2_291766327_IMG_9718_.jpg
      To masz dobre reflektory. Jeśli skosy masz skierowane w drugą stronę to masz złe światła. Możesz mieć też jeden skos zły - wtedy zobaczysz o którą lampę chodzi.
      Ze złymi światłami po prostu nie będziesz miał doświetlania pobocza tylko środek jezdni. Należałoby kupić nową lampę lub używkę.
      Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
      Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Panowie-po co kombinować i sprawdzać jak układa sie snop światła?
        E11 to homologacja dla Wielkiej Brytanii-aż się dziwię,że diagnosta tak się podłożył nie kazał wymienić

Poniżej tabelka
        Załączone pliki
        ビートル ジョン

Comment

Kazal wymienic wlasnie :\

Comment

Może być też tak że lampy są z anglika ale z przełożonymi odbłyśnikami na nasza stronę, bo fizycznie tylko tym się różnią, wtedy problem jest już "tylko" formalny... Nawet jeśli jest tak jak napisałem to nie wiem czy da się przeskoczyć oznaczenia na kloszu przy przeglądzie, nawet jeżeli auto świeci prawidłowo.

Comment

Oznaczeń na przeglądzie nikt nie sprawdza, wychodzi to gdy diagnosta podjeżdża ze sprzętem do sprawdzania i regulacji świateł.
              Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Pytanie trochę OT. Czepiają się na przeglądach kierunków USDM look?? Chodzi mi o żarówkę 5/21 W.
                sigpic

Comment

Na przegladzie sprawdza jedynie przyrządem czy światła święcą w takim kierunku jak Domanoid na zdjeciu załączył. Moje niestety świecą na odwrót. Pozostaje mi chyba kupno nowych reflektorów, wątpie zebym dostał gdzies same wkłady

Co myślicie o tych?:[

link

Comment

To zamienniki firmy DEPO, w tej chwili mam takie zamontowane.

Za tę cenę są całkiem o.k.
                    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Też u siebie mam Depo - jedną lampę. Świeci jak najbardziej poprawnie. Jednak miałem drobny kłopot z jej dopasowaniem (może kaczka która rozwaliła mi poprzednią lampę trochę uchwyty przestawiła).
                      Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
                      Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Working...
                      X