Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Centralny zamek zgubiony pilot

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Centralny zamek zgubiony pilot

Witam. Jestem nowy na forum przeczytałem tematy dotyczące centralnego zamka jednak nie znalazłem informacji która była by pomocna. Niedawno kupiłem honde civic 1,4 z 98r. Problem polega na tym ze poprzedni właściciel zgubił pilot centralnego zamka. Zamek otwiera mi sie tylko z kluczyka a chciałbym zrobić też otwieranie z pilota. I oto moje pytanie: Jak najprościej i w miarę najtaniej to zrobić? Czy jest możliwość kupienia samego kluczyka który można był by zaprogramować? czy potrzebna jest nowa centralka z nowym pilotem? i czy nie bedzie potrzebny jakiś dodatkowy siłownik? Pozdrawiam i liczę na pomoc

Wydaje mi się ze nowa centralka z pilotami byłaby najlepszym rozwiązaniem. Nie słyszalem nawet o możliwosci dostosowania pilota pod centralkę, która juz jest zalozona na aucie, a nawet jeśli takie coś jest to cena może być niewiele niższa od nowej centrali z pilotami. A dodatkowy silownik do czego jest Ci potrzebny?

Comment

Dziękuje za podpowiedź tak właśnie myślałem ze będzie najlepiej kupić centralkę z pilotem ale wolałem się upewnić że nie ma nic prostszego. A co do siłowników to zadałem to pytanie ponieważ przeczytałem gdzieś na forum o tym że któreś drzwi nie maja siłownika i to zamieszało mi w głowie a siłownik musi być bo drzwi by sie nie zamykały Tak wiec dziękuje za pomoc

Comment

Nie rozumiem-po co "siłownik musi być bo drzwi by się nie zamykały"?Jeśli jest zgubiony pilot to wiadomo,ze jakaś tam instalacja zawierająca m.in. siłowniki tez jest zamontowana.I niestety nie da się dorobić pilota.Najprościej -tak jak pisze admin wyżej-wymień cały alarm z funkcja centralnego zamka.
        ビートル ジョン

Comment

Zależy jaka masz juz zainstalowaną centralke !! może wystarczy zaprogramować pilota, trochę taniej bedzie.

Comment

Zamieszczone przez BeatleJohn Zobacz posta
            Nie rozumiem-po co "siłownik musi być bo drzwi by się nie zamykały"?Jeśli jest zgubiony pilot to wiadomo,ze jakaś tam instalacja zawierająca m.in. siłowniki tez jest zamontowana.I niestety nie da się dorobić pilota.Najprościej -tak jak pisze admin wyżej-wymień cały alarm z funkcja centralnego zamka.
            jemu chodziło prawdopodobnie o to że drzwi kierowcy by się nie zamykały ponieważ zamek po stronie kierowcy jest sterowany mechanicznie poprzez przekręcenie kluczyka a reszta zamków ma siłowniki wbudowane

Comment

W drzwiach jest siłownik master-jeśli on zamyka to zamykają się pozostałe.

Co do zaprogramowania to nie wiem czy tanio-najprostszy alarm z centralem na alle można kupić od 6 dyszek.Ostatnio szukałem bo mi się trochę popsuło ale to była inna przyczyna.
              ビートル ジョン

Comment

Zamieszczone przez BeatleJohn Zobacz posta
                W drzwiach jest siłownik master-jeśli on zamyka to zamykają się pozostałe.
                no tak ale jak podasz bezpośrednio sygnał masy na centralkę zamka to zamkną się wszystkie drzwi oprócz kierowcy

Comment

Working...
                X