Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda gaśnie podczas jazdy.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda gaśnie podczas jazdy.

Cześć

Od kilku dni auto gaśnie podczas jazdy, dzieje się tak jak jadę pomału i na niskim biegu, świece są nowe, akumulator nowy, co może być tego przyczyną ???

Dzięki za sugestie.

co to znaczy pomału? 1000 obr? Jaki silnik? Jakie auto?

Comment

Tak jak napisał lopi-sprecyzuj...............pomału to ja mogę jechać (...)
      ビートル ジョン

Comment

Honda Civic 1997 3D Hatchback, 1,4 odblokowana z 75KM na 90KM symbol silnika D14A3, dzieje się tak zazwyczaj jak jadę na 2 biegu ok 1000 - 1500 obrotów

Comment

to Ci tak samo gasnie czy szarpie i dopiero gasnie?
          jak chcesz jezdzic do 2 tys obr to kup sobie diesla, tam bedziesz mial duuuuzy moment obrotowy na niskich obrotach i nie bedzie Ci auto gaslo

Comment

auto nie szarpie, najczęściej gaśnie podczas redukcji biegów i podczas hamowania, więc nie mów mi o dieslu... wcześniej takich objawów nie było.

Comment

IACV (krokowy) czysciles? wolne obroty trzyma stabilnie?

Comment

wolne obroty są stabilne, krokowego nie ruszałem, a czy przyczyną mogą być też rozregulowane zawory?

Comment

Objawy typowe dla silniczka krokowego. To chyba w pierwszej kolejności powinieneś zrobić. Jakbyś miał rozregulowane zawory to byś zauważył, bo silnik chodzi jak diesel.
                  Moja hondzinka D14Z2 - http://www.civicforum.pl/showthread....eta+Konia+Wozi

Comment

witam ponownie.

pragnę ponowić temat a jednocześnie problem który mnie spotkał, "auto gaśnie podczas jazdy, dzieje się tak jak redukuję bieg na niższy lub jak wyrzucam na luz, dzieje się tak jak silnik jest nagrzany, a ostatnio jak na chwilę gaszę auto to odpala za 3 lub 4 razem świece są nowe, akumulator nowy,filtr paliwa i powietrza nowy"

Byłem u gościa, który był szefem mechaników w salonie HONDY i on stwierdził że przyczyna może być tylko jedna..... a mianowicie do wymiany jest aparat zapłonowy ! stwierdził też że krokowiec niema z tym nic wspólnego i wyczyścić go można ale to nic nie pomoże.

i co o tym myśleć ???

Comment

a moze przekaznik pompy paliwa wystarczy przelutowac

Comment

przelutować w jakim celu......

Comment

zimne luty

Comment

pompa paliwa podaje paliwo za każdym razem myślę że działa bez zarzutu...

Comment

polecam wyczyścić krokowca bo tak będzie najtaniej.

potem zabrać się za aparat.

pozdr.

Comment

Working...
                              X