Przyszła zima więc chciałem sprawdzić świece i przewody zapłonowe gdyż kilka dni temu po całym dniu na dworze honia pierwszy raz mi nie odpaliła(pewnie wilgoć) i dopiero po dosłownie 10razie brania z po pychu ruszyłem. Wczoraj zdjąłem przewody , biorę się za odkręcanie świec a tu lipa nawet nie drgną, zakładam 3 przewody na świece oprócz tego najdłuższego i sobie myślę spróbuje odpalić...Odpalił i po chwili zgasł,zakładam 4 przewód sądząc że jednak wszystko jest OK.Próbuje dla pewności odpalić a tu nic wszystko podłączone a auto nie odpala. Mojego majstrowania było tyle zdjęcie przewodów ze świec ,nie możność odkręcenia żadnej z nich, następnie podłaczenie 3 przewodów i odpalenie,na koniec ostatni przewód... i tak nie odpala do teraz.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Problemy z odpaleniem POMÓŻCIE!!!
Collapse
X
-
Po pierwsze sprawdź akumulator...
Palą się kontrolki? Kręci rozrusznik?Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
-
Pompa paliwa pracuje? Słychać ją?
Napisz w ogóle jaki masz silnik to będzie łatwiej pomócMoja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
Comment
-
To zostaje Ci do sprawdzenia aparat zapłonowy, kable i świece.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Comment
-
Oczywiście, że może być.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Comment
-
-
Nie masz iskry więc albo padła Ci cewka co jest możliwe bo nigdy się nie robi odpalania z odłączonym przewodem bo przebicie i jakieś tam efekt powstaje w cewce ( nie jestem fizykiem ) ale z lekcji pamiętam ... nazwijmy go efekt uwalenia cewkialbo coś co steruje cewką a cewką steruje czujnik położenia wału korbowego który gdzieś tam jest koło skrzyni bo bierze sygnał z wieńca koła zamachowego dokładnie musisz sprawdzić , lub jeśli nie to , to połączenie tego czujnika z cewką lub z ecu bo pewnie to przez ecu idzie a potem do cewki
Ja osobiście z twojego posta uważam że uwaliłeś cewkę przez te odpinanie kabli
PS. Sprawdź najpierw bezpieczniki czy Ci nie wybiło któregoś przez to że iskra gdzie tam mogła z tego odpiętego przewodu skoczyć, sprawdź te pod nogami kierowcy i te w komorze obok akumulatoraProfesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam
Comment
Comment