Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki akumulator do Civica 3D, 1.4, 90 KM, 1999r.?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Varta i Bosch mają tę samą cenę... a więc łatwiej wybrać

Comment

nie kupuj Boscha, jest pełno złych recenzji.
      Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Z doswiadczenia moge ze spokojnym sumieniem polecic Varte bo sam na niej jezdze juz pare lat.
        LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
        sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

no i padło na Boscha, lewy -

Comment

Ja natomiast mam Centre od 7 miesięcy i jak na razie nie ma problemów.
            Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
            Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

ja mam jeszcze oryginalny Hondowski 12 letni zeszłą zimę przetrwał jestem ciekaw jak będzie w tym roku

Comment

mam w honde 1,4 z 98 r a w niej akumulator yuasa który mi padł mam pytanko czy moge go doładowac bo do wypłaty troche jeszcze czasu zostało a samochód potrzebny

Comment

kuurcze, 7 miesięcy to jeszcze nie taki najlepszy wynik. Moja Hondzinowska bateria właśnie poległa przy -18stC, zasłużona od 1996r. (otarła się o dorosłość)
                  Powiedzcie, ładować czy już wypadałoby wymienić? Jakieś nowe preferencje po tych ponad 3 latach?

Comment

Probuj ratowac, ale w tym wieku moze byc roznie, podladuj - bedziesz wiedzial.
                    Co do preferencji, to Varta jak najbardziej (cena ok. 200-220 z wlasnym odbiorem). Uzywam w swoich osobowkach od lat i nie narzekam.
                    W firmowych dostawczakach montowalem Piastów i nigdy sie nie zawiodlem. Pewnie i w malych sie sprawdza, tym bardziej, ze to juz bardziej Schneider niz ZAP.

Centre tez kiedys mialem, namowil mnie facio w sklepie, rzekomo nigdy nie mial reklamacji - moja byla widocznie pierwsza i to po 8 miesiacach. Zeby udowodnic samemu sobie, ze mialem zwyklego pecha, kupilem Centre po raz drugi i tym razem klopoty zaczely sie po 15 miesiacach, wiec jakis postep sie dokonal. Niemniej juz dziekuje za Centre.

Comment

Zamieszczone przez przemo_wb Zobacz posta
                      Kolego nie wiem jakiego masz Civica, ale akumulator powinien być z prawym plusem (R+) a nie z lewym plusem jak Ci tutaj radzą...

Aha i zwróć uwagę na to czy masz grube czy chude bieguny, bo to też istotne
                      W moim jest lewy plus. Mam nadzieje, ze nie wpakowalem sie w jakas amerykanska albo chinska wersje :-(

Comment

Working...
                      X