witam mam następujący problem otóż padł mi akumulator i postanowiłem go wymienić bo rano już mi nie chciał odpalić, samochód otworzyłem z pilota, pojechałem kupiłem nowy aku i wymieniłem na miejscu podczas podłączenia nowego akumulatora zaczął wyć alarm ale wyłączyłem go z pilota, wszystko poskręcałem, centralny z pilota działa i już chciałem odjeżdżać samochód zapalił ale jednocześnie zaczął wyć alarm wyłączyłem syrenę pod maską i tak jeżdżę na razie bez alarmu, próbowałem różnych kombinacji przycisków ale nic nie mogę wymodzić ....tak więc jak odpalam samochód cicho zaczyna wyć syrena ale coraz głośniej i głośniej....pomóżcie, mój alarm to prestige APS150MX
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wymiana akumulatora i problem z alarmem
Collapse
X
-
u mnie jak odpinałem aku to tez zaczął wyc alarm Wyłaczyłem go z kluczyka pod maską pozniej powciskałem guzik duzo razy...
u mnie jest on widoczny jak zdejmę schowek na rękawiczki i na lewo ( po stronie kierowcy) Musi chyba odchodzic od centralki twojego alarmu taki przycisk To jest własnie chyba restet alarmu
Przykręciłem aku i juz było dobrze jak na początku
Comment
-
u mnie raczej takiego nie ma, jest taki serwisowy dwu-położeniowy ,no nic będę próbował, odłączę centralkę, pokombinuje z przyciskami, gdzieś przeczytałem że odłączenie zasilania powoduje rozkodowanie pilota tyle że u mnie pilot działa dobrze....
Comment
-
od syreny idą 3 kable, ale nie sądzę że to wina syreny bo przed wymianą akumulatora wszystko śmigało bez problemu, odłączałem centralkę, odłączałem aku, programowałem on nowa pilota i nic...., jak włączę syrenę to wyje i wyje i nic się nie da zrobić żeby ją wyłączyć;/
Comment
-
musisz mieć przełącznik serwisowy Zerknij tu https://www.fachmanowo.pl/forum/view...4b09e4ea213787 tu jest o odcieciu zapłonu ale w twoim przypadku tez powinno pomoc
Comment
-
wygląda to tak jakby syrena się zawiesiła, alarm działa normalnie, włącza się i wyłącza, tylko ta syrena ciągle wyje i nie można jej wyłączyć pilotem, znalazłem też takie hipotezy że może gdzieś gubi masę, no ale teraz spróbuję sposobu z wyłączeniem syreny podczas zakładania klem bo o tym nie wiedziałem...zobaczymy....potem odłączę syrenę i podłączę żarówkę zobaczymy co się będzie działo...bo tak cały dzień tak pod blokiem wyć to się sąsiedzi krzywo patrzą)
a odnośnie resetu centrali.....odłączałem ją i nic nie dało...żadnego przycisku do resetu nie ma
Comment
-
no Panowie problem ciągle pozostaję, próbowałem już jak radził bogdan ale nic nie pomaga, alarm działa normalnie, ale czasami włącza się samoczynnie, ostatnio podczas dość mocnego deszczu, czasami zaczyna cicho wyć po odpaleniu auta,.... wyłączę syrenę, po jakimś czasie znowu włączam i znowu działa.... do czasu, może rzeczywiście związane jest to z wilgocią syreny, ale ona znajduje się w takim miejscu że trudno mi uwierzyć że to może przez deszcz, muszę jeszcze zobaczyć czy jak się włącza samoczynnie to mrugają światła...jeśli nie to znaczy że problem jest chyba z syreną a nie z samym alarmem
Comment
Comment