Witam... Chciałbym prosić o poradę. Mój problem polega na tym iż, od pewnego czasu nieustannie świeci mi kontrolka znajdująca się na obrotomierzu "SRS" Stwierdzam fakt ,że samochód pali normalnie... oraz jeździ płynnie.... Jak można pozbyć się tego problemy?? i czym może on być spowodowany.. Mój samochód to Honda Civic 1.6 105 km wersja coupe. Proszę o rady i sugestie za które z góry dziękuję.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Świecąca sie kontrolka SRS
Collapse
X
-
proponuje zrobić samodiagnostyke srs i odczytasz bledy. tu masz w zalacznikach instrukcje https://www.civicforum.pl/showthread...330#post122330
-
zworka scs mozesz zrobić z zwykłego kabelka czy spinacza abys zwarcie zrobiłja raz zrobiłem trase 300 km z ta kontrolka bo mozliwosci nie mialem jak to zdiagnozować
ale dla pewności mozesz zrobić samodiagnostyke srs i jak nic nie wykryjesz to kasujesz błedy jak tam jest opisane i smigasz dalej.
Comment
-
Kostka od SRS jest pod kierownicą. Na forum masz opisane jak usunąć nią błędy.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
Comment