Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kontrolki otwartych drzwi i bagażnika-problem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kontrolki otwartych drzwi i bagażnika-problem

Witam
    od kilku dni zauważyłem,że jak otworzę drzwi kierowcy oprócz kontrolki otwartych drzwi zapala się jednocześnie kontrolka otwartego bagażnika. Przy otwieraniu drzwi od strony pasażera zapala sie tylko kontrolka od drzwi(jest OK), a jak otworzę kufer - zapalają się znów 2 kontrolkid kufra i od drzwi.
    Pozdrawiam
    Last edited by SNAKES; 29-10-2010, 21:41.

Witam! Podłączam się pod temat. Kilka dni temu kupiłem Civica 1.4i z 96r. U mnie dla odmiany nie świeci się ani kontrolka otwartych drzwi ani kontrolka otwartego bagażnika. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć w którym miejscu deski znajdują się te kontrolki? Ew może ktoś ma jakieś rysunki lub zdjęcia. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam.
    Zapomniałem dopisać, że to wersja 3-drzwiowa.
    Last edited by starosta; 20-02-2011, 21:54.

Comment

tu Masz pełny opis deski:

chodzi o lampki 5 i 6.
      Pozdrawiam

żródło: civicklub.pl

Comment

Przeczyśćcie styki od czujnika otwartych drzwi, bo często są zaśniedziałe i dlatego się kontrolki nie włączają.
        http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Zamieszczone przez Tomos Zobacz posta
          Przeczyśćcie styki od czujnika otwartych drzwi, bo często są zaśniedziałe i dlatego się kontrolki nie włączają.
          chyba Przeczyść,bo mnie to nie dotyczy

Comment

SNAKES masz zamontowany może nieoryginalny alarm? Ktoś mógł pójść na łatwiznę i połączył kabelki aby alarm dzialal na drzwi i bagażnik.
            Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
            Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

dokładnie to miało miejsce,dzięki - przynajmniej jeden fachowiec

Comment

Montowałem u siebie alarm sam więc wiem jak bardzo można sobie skrócić drogę tak podłączając
                Wcześniej Ci nie pomogłem ponieważ byłem na "urlopie od forum" przez sesję - tak to jest jak pół roku sie pracuje zamiast uczyć :P
                Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Jeszcze jedno pytanie. Czy ten czujnik odpowiada za kontrolki i oświetlenie wewnętrzne? Bo pomimo tego, że przy otwartych drzwiach nie pali się kontrolka otwartych drzwi, to oświetlenie się włącza.

Comment

Musisz rozkręcić deskę - na 99,9% masz spaloną żaróweczkę.

Comment

Dziś sprawdzałem. W mojej wersji nie ma kontrolki otwartych drzwi.

Comment

I wszystko jasne ;D Nie pali sie bo jej nie ma

Comment

W 3d chyba w ogóle nie ma takich kontrolek tylko od bagażnika jest w 6 genie

Comment

Working...
                          X