Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana żarówki przód

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana żarówki przód

Witam. Mam pytanko. Czy istnieje jakiś sposób na bezstresową wymianę żarówki w przednim reflektorze? Na dworze zimno a muszę wymienić lewą bo mi padła.
    Sławek - Ruda Śląska - Honda Civic 95' 1.4 5D

Ale która żarówka? Pozycyjna, kierunku, mijania...? Lewa czyli od pasażera? Jeśli tak to: pozycja i mijania: wyciągasz do góry zbiorniczek wyrównawczy od chłodnicy i rurę rezonatora i masz wtedy dużo miejsca. Bez problemu wymienisz. Jeśli kierunku to odpinasz plastikowe nadkole i wymieniasz. Jeśli myślisz o lewej czyli od kierowcy to podobnie. Tam też jest zbiorniczek (nie pamiętam od czego). Wyjmujesz go do góry i wymieniasz.
    Z rana jest zimno ale zapowiadają ocieplenie w ciągu dnia

Comment

"(...)wyciągasz do góry zbiorniczek wyrównawczy od chłodnicy(...)"
      A po co wyciągać cały zbiornik?Wystarczy jak zdemontuje rezonator-można swobodnie manipulować ręką.

"(...)Tam też jest zbiorniczek (nie pamiętam od czego)(...)"
      To jest zbiorniczek płynu od wspomagania-przy wymianie żarówki faktycznie można go wysunąć bo lepszy dostęp
      ビートル ジョン

Comment

Zamieszczone przez stpol Zobacz posta
        Witam. Mam pytanko. Czy istnieje jakiś sposób na bezstresową wymianę żarówki w przednim reflektorze? Na dworze zimno a muszę wymienić lewą bo mi padła.
        Polecam wizytę w ASO Jeszcze kawy dadzą
        Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

Żarówka wymieniona w garażu przy browarku. Zamykamy temat.
          Sławek - Ruda Śląska - Honda Civic 95' 1.4 5D

Comment

Working...
          X