Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwne zachowanie prędkościomierza :(

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwne zachowanie prędkościomierza :(

Witam. Od jakiegoś czasu prędkościomierz w mojej Hani zaczął wariować. Nie pokazuje płynnie rozwijanej prędkości tylko wskazówka dziwnie skacze drży nie raz stoi w miejscu i po chwili wskakuje na daną prędkość. Czytając z postów na forum obstawiam że to coś z prędkościomierzem bo cala reszta jest w porządku. I myślę nad kupnem używanych zegarów z innego civica żeby przełożyć prędkościomierz, tylko jak to jest z przebiegiem ? Jeżeli moje auto ma teraz przejechane 160tys. a kupie od kogoś z innym np. 220tys. to czy będzie mi jego przebieg wyświetlać i dalej nabijać czy wróci do mojego a jak nie to czy można to jakoś zrobić żeby był taki sam przebieg ? A może ktoś miał podobny problem i rozwiązał go sam ? Z góry dzięki ehh

Zamieszczone przez Pcmaniaki Zobacz posta
    ....czy wróci do mojego a jak nie to czy można to jakoś zrobić żeby był taki sam przebieg ? Z góry dzięki ehh
    Sprytnie ześ to wykombinował Respect Szkoda ze nie wraca samo do pierwotnego stanu :P No nie wroci samo Mozesz sobie przekręcić licznik sam

Comment

a moze padł Ci czujnik w skrzyni?

Comment

Z tym wracaniem licznika do poprzedniego stanu to niezly patent by byl. Kombinuj nad tym, ja bede Twoim menadzerem. Czuje ze zarobimy miliony. $-)
        Moja hondzinka D14Z2 - http://www.civicforum.pl/showthread....eta+Konia+Wozi

Comment

dosyć tej szydery Pcmaniaku kombinowałes coś z licznikiem przed pojawieniem sie tych objawów ? Zmieniałeś coś tam zarówki itp ? odkręcałeś tacki liczników ?? jesli nie to raczej na pewno wina bedzie w czujniku ktory jest przy skrzynii Ja ostatnio jak robiłem podswietlenie licznika to za mocno dokręciłem tackę paliwa i teraz mi wariuje wskażnik paliwa .....

Comment

licznik wymieniony. okazało się że to jednak była wina zegarów a dokoladnie silniczka ktory rusza wskazowka predkosciomierza. to czesta bolaczka hond wiec kupilem uzywane zegary z malym przebiegiem i teraz wszystko okej. natomiast czujnik VSS ten w skrzyni bardzo żadko się psuje więc jego nawet się nie czepialem bo jak by byl uszkodzony to by nie nabijał kilosow i po tym juz wiadomo czy to czyjnik czy cos z zegarami. a jezeli chodzi rysie o przebieg to zalezalo mi na tym zeby ustawic taki sam przebieg a nie cofac go bo serwisuje auto i mam napisane w ksiazce serwisowej co i przy jakim przebiegu bylo wymieniane. ale juz nie kombinowalem w sumie odmlodzilem hanie tylko o 20tys.km. pozdrawiam

Comment

Spoko, 20 tys km to tylko mój roczny przebieg.
              Moja hondzinka D14Z2 - http://www.civicforum.pl/showthread....eta+Konia+Wozi

Comment

Working...
              X