Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pilot centralnego zamka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pilot centralnego zamka

Witam mam Honde civic 5D z 2000r. i ma centralny zamek sterowany pilotem Valeo z dwoma przyciskami ale pilot nie reaguje nie otwiera i nie zamyka ale sygnal wysyla bo dioda od podczerwieni swieci centralny z kluczyka dziala, wydaje mi sie ze sie rozkodowal pilot czy zna ktos procedure kodowania pilota? mam jeszcze blaszke z jakims numerem przy pilocie poco to jest?

Prosze o pomoc!!!!!

zmień baterie bo umnie jak jest kiepska to też swieci i nie zamyka i otwiera

Comment

a jak sie zmienia baterie jest jakas specjalna procedura czy normalnie?

Comment

rozkręcasz, wyjmujesz/wkładasz, zakręcasz
        Szukasz instrukcji do Hondy Civic VI? Zajrzyj w paszczę chomikowi

Comment

no warto dodać, że tą baterie to w miare szybko trzeba wymienić (tak słyszałem...) nie zostawiać na cały dzień pilota zupełnie bez bateri - po to, żeby sie nie rozkodował. Może sie myle, może to nie ma żadnego znaczenia - ale jak to sie mówi - lepiej dmuchac na zimne

Comment

wymiana bateri nic nie dała nadal nie działa

Comment

pozostało dobrać się do centralki i sprawdzić czy dochodzi sygnał sterujący i czy na wyjściu są sygnaly na siłowniki

Comment

Miałem taka sytuację że diodka się świeciła ale mimo to nie otwierała drzwi..wymieniłem baterie więc, myśląc że to to..ale nie..okazało się ze się rozkodował pilot Włóż kluczyk do stacyjki przekręć na I, na II włączają się kontrolki..to przełącz na I żeby się nie świeciły..i wciśnij przycisk na pilocie, może to pomoże, mi pomogło..pilot znów działa.Chociaż ostatnio spadł mi kilka razy i świecił a nie otwierał..użyłem kilka razy drugiego zestawu kluczy..i następnego dnia, pierwszy ten który jeszcze wczoraj nie otwierał, teraz znów otwiera..Ale głównie chodzi o to że jeśli Ci się pilot rozkodował to zrób jak napisałem wcześniej
                Last edited by Barti82; 12-10-2010, 15:02. Powód: poprawa ortografii ;)
                Mój szarak

Comment

ja mam pilot nie w kluczyku tylko osobno valeo

Comment

Pilot sie rozkodował-trzeba zaprogramować na nowo
                    Nie wiem jak procedura wygląda w Valeo ale u mnie musiałem przytrzymać przycisk parę sekund potem puścić az do "współgrania".
                    ビートル ジョン

Comment

Witam zostałem właśnie posiadaczem civica z 1999r i nie działa mi pilot. Wymieniłem baterie ale żadna kontrolka nie daje znaku życia. Czy pilot do wymiany? czy można w nim coś naprawić? Pilot valeo dwa przyciski.
                      Zarabiaj w internecie!!!!

Comment

możliwe że pilot się rozkodował i trzeba tylko skojarzyć z centralką, a może w ogóle centralka jest wyjęta, trzeba przeprowadzić zwiad

Comment

A jak się pilot rozkoduje to wtedy dioda nie będzie świecić? i gdzie mogę znaleźć ten układ do sterowania pilotem? w dzwiach kierowcy?
                          Zarabiaj w internecie!!!!

Comment

a gdzie jest centrala sterująca centralnym zamkiem

Comment

poszukaj gdzieś pod kierownicą poniżej bezpieczników, u mnie była schowana za plastikiem koło lewej stopy kierowcy, mówię oczywiście o takiej centralce która była montowana później a nie fabrycznie,
                              jeżeli to centralny fabryczny to szukaj jej za konsolą środkową, którą niestety musisz rozebrać
                              Last edited by wilq696; 19-05-2011, 22:50.

Comment

Working...
                              X