Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymieniony rozrusznik, problem pozostał

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymieniony rozrusznik, problem pozostał

Witam.
    Mam problem z moją Hondą.
    Zawieszał mi się rozrusznik. Wsadziłem więc nowy, a problem pozostał. Raz na jakiś czas, czasem co kilka dni, a czasem częściej po przekręceniu kluczyka rozrusznik milczy.
    Wydaje mi się, że ze stacyjką jest wszystko OK, bo np. wentylator ewidentnie zwalnia.

Co byście radzili?

Pozdrawiam - Tomek

Stawiam na kostkę stacyjki, sprawdź jeszcze wszystkie kable do rozrusznika np. masę czy nie ma tam przerwy i przeczyść klemy do aku.

Comment

Zamieszczone przez rajek1 Zobacz posta
      Stawiam na kostkę stacyjki, sprawdź jeszcze wszystkie kable do rozrusznika np. masę czy nie ma tam przerwy i przeczyść klemy do aku.
      Kable do rozrusznika są czyste, przesmarowane i posprawdzane. Klemy na aku też.
      Zastanawia mnie ta kostka stacyjki. Ale gdyby była uszkodzona to przygasałoby światło i wentylator zwalniałby obroty?

Comment

Mam dokładnie ten sam problem. Dzisiaj jestem po wymianie rozrusznika i problem nadal pozostał. Rzadziej ale zdarza się że się rozrusznik się zawiesza i mryga deska rozdzielcza. A póżniej wyskakują błędy- świeci się check engine i kontrolka świec żarowych... Rozwiązałeś problem ?

Comment

Dodam tylko że masa była przeczyszczona EGR również.

Comment

Ja bym sprawdził połączenia masowe w komorze silnika, przewody przy skrzynce bezpieczników , ogólnie elektryke. Na mój gust jest tak że gdzieś przewód jest załamany, skorodowany , zaśniedziałe przewody, kostki.

Comment

Working...
            X