Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ABS odczyt kodu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ABS odczyt kodu

witam od zakupu auta pali mi sie kontrolka od ABS'u dzis robilem diagnostyke i odczytalem kod choc nie moge znalesc jak sie dowiedziec co jest nie tak kod to jest numer 12 bo pierwsze mrygniecie bylo dluzsze czyli 10 i byly dwa krotkie czyli 1+1 = 12
    ma ktos tablice z kodami do ABS?

Samodiagnostyka ABS, kody usterek ABS, diagram rozwiązywania problemów.
    Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
    Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

czyli uszkodzony pierscien zebaty kola tak? bo kod 12 na to wskazuje

Comment

Spójrz prędzej na prawdopodobne przyczyny:
        •Zwarcie do masy w obwodzie czujnika koła.
        •Zwarcie obwodu (+) i (-) czujnika koła.
        •Wadliwy montaż czujnika koła.
        •Odbieranie sygnału zakłócajàcego.
        •Uszkodzony zespół modulatora

Czyli możesz mieć coś nie tak z pierścieniem, najpierw go przeczyść (na przednim prawym kole). Sprawdź czy czujnik jest dobrze umocowany (byłeś może u mechanika albo sam coś przy kole robiłeś?). Możliwe też że się czujnik zaciął lub całkiem padł.

Na stronie 19-B-17 masz opis modułowy jak po kolei sprawdzić wszystko przy błędzie 12. Właściwie wszystkie informacje masz zawarte w tym dokumencie.
        Last edited by Domanoid; 26-08-2010, 20:34.
        Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
        Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

dzieki u mechanika bylem tylko wtedy gdy zmienialem opony na letnie wiec to moglo sie przyczynic do tego czy nie?

Comment

Working...
          X