Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Licznik km stoi:/

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Licznik km stoi:/

Witam wszystkich. W mojej Hondzie fastback stoi licznik:/ kupiłem ją jakieś pół miesiąca temu z nie działającym licznikiem. Poprzedni właściciel powiedział że licznik nagle stanął, ale że jemu to nie przeszkadzało to nic z tym nie robił. Chyba to nie była kwestia grzebania przy liczniku bo obrotomierz i prędkościomierz działają płynnie i bez zarzutu. Czy ktoś miał podobny problem i wie co to może być? Ile ewentualnie może kosztować naprawa?
    Dzięki za wszelkie rady...

Musiałbyś dostać się do zegarów może wtyka się polużniła lub jest przepalony układ odpowiedzialny za licznik może przyciął się też te pokrętło jak wiadomo nie masz tam żadnej linki wszystko działa elektronicznie jak by co kupno takich zegarów na pewno jest na alegro cena różne szerokości
    Last edited by vandarko; 15-11-2008, 20:33.

Comment

Przyczyny nie znam niestety .
      Wiem tylko że kumplowi też się "zawiesił" licznik - po tym jak go cofnął przed sprzedażą, ale nie sugeruje Ci że coś przy Twoim było grzebane .

Comment

dzieki za informacje, szczerze mowiac myslalem ze jest tam linka przydało by mi się to jak najszybciej naprawic bo wymienilem rozrzad i chcialbym wiedziec ile przejechalem. co wiecej ciezko jest wyliczyc spalanie...

Comment

hej Panie i Panowie. Wracam z ta sprawa licznika bo bylem u elektryka który wyciagnał całe zegary i okazało się ze ktoś kiedyś grzebał przy liczniku, najpewniej udalo mu sie go cofnąć, ale nie w tym rzecz. Znalazlem na Allegro kilka egzemplarzy i mam pytanie czy to ma znaczenie przy wymianie licznika ze moja Hania to diesel a liczniki pochodzą najpewniej z benzyniaków? zamierzam kupic takie zegary i zmienic to. oto znalezione aukcje:

***HONDA CIVIC 5-d 95-98r. licznik*** (498114735) - Aukcje internetowe Allegro

Licznik Honda Civic (499770481) - Aukcje internetowe Allegro

dziekuje z góry za sugestie i rady

Comment

przy dieslu na kokpicie bedzie dodatkowa kontrolka od swieczek zarowych a w benzynie nie zreszta zobaczjakie masz wyposazenie a jakie jest tam bo moze czegos nie byc ,np;abs,itp

Comment

Ostatnio nie kasowałem licznika.Na tym malutkim doszło do 990km. dalej nie poszło,stanął.W konsekwencji tego zatrzymał się i ten drugi na 118000tys.km.Czy ktoś wie o co chodzi?

Comment

zaraz zaraz albo sie myle ale raczej u Ciebie jak i u innych nie ma linki od predkościomierza tylko czujnik przy skrzyni biegów,u mnie tak jest.moze ten czujnik Ci poszedł,ja na szrocie kupiłem za 70 zł...poprawcie mnie jak sie myle...

Comment

u mnie najprawdopodobniej ktos grzebal kiedys przy nim i dlatego stanął:/ cały czas szukam na allegro nowych zegarów do diesla ale to cięzka sprawa bo to dosc rzadkie silniki w hondach...

Comment

latwo to sprawdzic czy bylo grzebane,os licznika km bedzie miala zdarty zalany plastik,liczniki widzialem na allegro

Comment

Witam
                      kumpel kupil ostatnio xsare i mial ten sam problem okazalo sie ze to na wskutek cofania licznika. KOles popdrostu przebil tysiaczki na stale.

Comment

właśnie szukam cały czas na allegro ale wszystko to benzyna:/ diesla nie znalazlem jeszcze. zastanawiam sie czy licznik od rovera 250 lub 400 by pasowal bo w mojej hondzi jest wlasnie roverowski diesel...

Comment

u mnie licznik sie zawiesił przy 150000 tyś ... spowodowane to bylo tym ze zabolkowaly sie bebenki po miedzy zerami ....wystarczylo rozkrecic deske i pchnac je delikatnie palcem

Comment

"wujek28xgk" polecam zapoznać się z regulaminem obowiązującym każdego użytkownika tego forum.

Pozdrawiam

Comment

U mie to samo co u wujka28xgk.Rozkrecilem,popchnalem i chodzi

Comment

Working...
                              X