Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Świece do D14Z1

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Świece do D14Z1

Witam

Chcę kupić sobie nowe świece do hondy i zastanawia mnie jedno:
    W katalogu NGK jest podany inny numer seryjny świec dla D14A3(BKR6E-11 czyli VLINE 14) i dla D14Z1(NGK ZFR5J-11). Przecież to niby jest ten sam silnik? A tego modelu świec dla d14z1 nie mogę nigdzie dostać a vline14 można kupić wszędzie. Czy świece z d14a3 będą działać z d14z1?

działac beda
    tu masz https://allegro.pl/item1089459186_ng...hr_v_logo.html zfr5j-11

Comment

Ale jaka jest między nimi różnica? To chyba będę zmuszony na allegro zamówić, ale świece wysyłkowo kupowac ;/ Nie rozumiem jak silnik który ma tylko trochę inną elektronikę może mieć inne świece dedykowane.

Comment

Dlatego że mogą być inne dawki paliwa podawane i inne temperatury spalania, wszystko zależy od map w kompie, wtrysków itd.
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Swiec NGK nie mozesz znalezc!? A skad jestes?
          LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
          sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Gostyń WLKP, te VLINE 14 mają w każdym sklepie moto, a tych do konkretnie mojego silnika nigdzie nie ma.

Comment

to dziwne ja swoje normlanie kupilem w sklepie to jak cos to na allegro zamow co dalem ci link

Comment

Tak jak napisalem - ja polecam do Hondy swiece NGK. Jak nie mozesz u siebie znalezc to napisz do uzytkownika Dzida. Dobierze Ci odpowiednie NGK, a mysle, ze i z ceny bedziesz zadowolony.
                LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Working...
                X