Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z odpaleniem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem z odpaleniem

niedziela 19:42
    wracam od rodziny, przejechane 300 km ( wlaczona klima, radio, navi podpiete pod zapalniczke)
    wszystko dziala ok

niedziela 20:04
    po krotkim postoju i przerwie w domu odpalam woz
    wszystko dziala ok

poniedzialek 06:43
    wychodze do pracy odpalam z pilota alarm - cos jest nie tak ledwo zaskoczyl alarm i centralny, drzwi musze otwierac recznie z kluczyka bo zamek nie otworzyl sie do konca

6:45
    wsiadam do wozu, probuje zamknac centralny od wewnatrz od strony kierowcy (zawsze sie zamykam) i centralny nie dziala - musze prawe i lewe drzwi zamykac recznie,

6:46
    wkladam kluczyk, przekrecam w I pozycje, czekam az zgasna lampki przekrecam dalej i NIC SIE NIE DZIEJE
    nic nie kreci, nie brzęczy po prostu nic sie nie dzieje - CISZA
    alarm nie wlacza sie i nie wylacza - nie dziala pilot z alarmu

probowalem zapalic swiatla - swieca normalnie
    probowalem odbalic z kabla - nic sie nie dzieje
    probowalem drugim pilotem wlaczyc/wylaczyc alarm - nic sie nie dzieje
    akumulator byl kupiony na jesien 2009 - jest na gwarancji ale wg mnie to nie wina w aku

Pytanie brzmi: Co jest grane?
    Moja Honda Civic - może doradzisz co zmienic ? ;>
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=17875

zapytaj elektryka
    na moje oko padl rozrusznik i pewnie zrobilo sie gdzies spiecie wiec sprawdz sobie bepieczniki.
    moze przy okazji cos popaliło?
    aku mogl pasc jesli miales gdzies problem i sie powiedzmy mocno rozladowal. sprawdz jakie masz na nim napiecie.
    sigpic

Comment

W skali łatwości:
      1. Sprawdź napięcie na aku.
      2. Sprawdź bezpieczniki.
      3. Podłącz do innego samochodu kablami, niech jedna osoba będzie próbowała odpalić a druga walnie czymś (najlepiej drewnianym) w rozrusznik (może szczotki się wyjechały).

To, że alarm nie działa może oznaczać wyładowany akumulator. Centralny zamek powinien jednak głupieć przy krańcowym wyładowaniu akumulatora, ale jeśli u ciebie wcale nie chce się zamknąć... ;/
      Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
      Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Working...
      X