Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Strzelający pedał sprzęgła.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Strzelający pedał sprzęgła.

Po dłuższej jeździe i przy zmianie biegów gdy opuszczam pedał sprzęgła, strzela mi w stopę. Pedał sprzęgła zatrzymuję się na pół sekundy na ok. 3/4 opuszczania i strzela w stopę.

Auto: Civic vi 5d hatchback 1.4 is 90km

ten pręt co wchodzi do pompy sprzęgłowej - to ten co widać go jak zanurkujesz pod kierownicę i jak wciskasz dźwignię stopą to za nim w głębi widać pręt- zerknij - widać? No, to on wchodzi do pompy. I jak to w życiu "bez smarowania nie ma jechania", czyli wazelina lub inny preparat bezpieczny dla gumy - bo pamiętaj w środku sa uszczelniacze (żeby gumy nie rozpuściło) i jak guma jest niesmarowana to wiesz co się wtedy dzieje? więc aby pręt nie zacierał się na nieposmarowanej gumie ..trzeba go smarować, najlepiej regularnie.
    Kiedy wymieniałeś płyn w układzie sprzęgła ? (chyba że masz linkę?)
    Last edited by rambo7; 10-04-2024, 11:08.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Niecały rok temu wymieniłem płyn w układzie sprzęgła bo musiałem wymienić pompę sprzęgła i jest teraz zamocowana POMPA SPRZĘGŁA JAPANPARTS HONDA ACCORD VI za 60 zł

Jeżeli posmaruje to przestanie skrzypieć jak wciskam sprzęgło? Bo od 10 lat jest to skrzypienie
      Last edited by rambo7; 11-04-2024, 09:30.

Comment

w wielu rozpiskach serwisowych podawane są punkty smarowania, i to jest jeden z nich. Trzeba smarować.
        Skrzypiący pedał sprzęgła

wpis #145.

nowa pompa ze smarem.

Kierownik Działu Diesla

Comment

poczytaj i obejrzyj fotki szczególnie wpis #11:
          Pompa sprzęgła

Kierownik Działu Diesla

Comment

Witam po przerwie, już widzę że ponownie będę musiał wymieniać pompę sprzęgła ponieważ pedał nie wraca do końca tylko do 3/4. Wcześniej zatrzymywał się na 3/4 i strzelał w stopę. Rok temu wymieniłem pompę na nową firmy japanparts. Czy może polecisz mi pompę lepszej firmy do mojego modelu żebym co roku nie musiał wymieniać.

Comment

Ja kupiłem Sachs i działa 7 rok.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
              X