Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Za głośny wydech na przeglądzie :(

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Za głośny wydech na przeglądzie :(

Mam problem , gość na stacji diagnostycznej przyczepił się do mojego wydechu że nie ma KATA , środkowego i jest za głośny o 24 dB maksymalnie można mieć 90 dB a mi wyszło 114 z dB-killerem. Ogólnie mój wydech wygląda tak kolektor 4-2-1 , kwasówka 2.25'' i końcowy magnaflow przelotowy montaż na 2.25'' wylot 4'' .Moje Pytanie to czy założenie tłumika środkowego np. magnaflow 2.25'' wyciszy troche ten wydech ? Co do Kata sprawdzałem w dowodzie i nie mam wbitego więc chyba o to nie może się czepiać ? Czytałem że auta do 1995 r. nie obowiązywał katalizator. Na zrobienie tego mam 14 dni będę wdzięczny za szybkie odpowiedzi

No jasne, że środkowy tłumik stłumi trochę dźwiek, bo wtedy by sensu nie miał taki montaż. A co do katalizatora, to mógłbyś kupić strumienice w obudowie katalizatora. To taka atrapa, że diagnosta sie nie przyczepi. Tak mysle, że należałoby tak zrobić. Miałem kiedyś civica IV, tez bez katalizatora i jakoś diagnosta się nie przyczepił przez 7 lat. Teraz od tygodnia się przepisy zmieniły. Diagności są dokładniejsi. To pewnie przez te przepisy, się przyczepili.

Comment

Właśnie wcześniej też kata nie miałem i nawet nikt nic nie mówił a co do strumienicy to gorzej jak zrobi analizę spalin ;/ . Tylko nie wiem czy środkowy stłumi ten dźwięk do tego stopnia że się diagnosta nie przyczepi bo jak wywalę kasę na sam środkowy to będzie tyle samo kosztować jak bym kupił ori środkowy i końcowy ;/

Comment

Working...
      X