Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tłumik środkowy oraz końcowy pasujący do D15B7 Coupe

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tłumik środkowy oraz końcowy pasujący do D15B7 Coupe

Witam

Niestety jestem zmuszony zakupić do hondy Vgen tłumik środkowy oraz końcowy, ze względu na dużą ilość dziur ... a już wiele razy były one spawane
    Na allegro można znaleźć tłumiki środkowe i końcowe, ale nie wiem które będą pasować.. Na jednej aukcji sprzedawca twierdzi że tłumik będzie pasował a na innej aukcji tego samego tłumika, już nie ...
    Czy ktoś mi może jakieś wytyczne czym się kierować podczas wybory tłumika?, lub podać pasujące do mojej hondy kody producenta tłumika?
    Za oba tłumiki chciałbym zapłacić do 300zł

Honda Civic Vgen Coupe 94r, D15B7 101KM

Witaj. Podaję kilka kodów po których będziesz sobie mógł coś dopasować;

końcowy - bosal 163-121, asmet 13.011, walker 17784, izawit 30.090, marix 09.66M, polmostrów 09.66P.

środkowy - bosal 287-619, walker 17786.
    Kiepska sprawa żebyś się zmieścił w 300 zł za obydwa tłumiki. Bosal, asmet, walker wszystko grubo powyżej 200zł za sztukę. Pozostałe poniżej 200 ale kiepskie jakościowo. Powodzenia w szukaniu i kupowaniu.

Comment

A czy tłumik środkowy o oznaczeniu 09.55(polmostrów) będzie też do niej pasował? i czy bardzo różnią się tłumiki od HB,Sedana i Coupe?

Comment

Widzę kolego że celujesz w dolną półkę cenową i jakościową. Jak z końcowym pewnie nie ma problemu bo są dostępne tłumiki o numerach 09.66 to już ciężko jest znaleźć faktycznie tłumik środkowy. Drogie bosale czy walkery są obecne wszędzie. Sprawdź sobie numer 20.062 Ferroz. Ten powinien podejść do Twojej coupetki. Jest to też tańsza półka jak Polmostrow czy Marix. Sprawdź strony; www.webautoservice.p, www.tłumiki.ipaco.pl. Tam są dostępne te tłumiki lub podejdź do sklepu motoryzacyjnego i pogadaj o tym numerze ze sprzedawcą. Chłopaki z Civicklubu też opisują problem z doborem tłumika do Coupe - https://www.civicklub.pl/forum/showt...en-coupe-(EJ2). Mam nadzieje że temat rozwiążesz pomyślnie

Comment

Znalazłem jeden zestaw tłumik środkowy + końcowy w określonym moim zakresie cenowym. Sprzedawca twierdzi że ten zestaw nie będzie pasował do mojego Coupe..
          To jest zestaw 20.062 + 20.018 oba Ferroza. Kupować ten zestaw pomimo negatywnej rekomendacji sprzedawcy?

Comment

Na częściach nie oszczedzamy. Jesli zainwestujesz raz w markowy komplet będziesz mial z glowy na lata. Asmet/Bosal. Innych nawet nie bralbym pod uwagę.
            EX Civic FN1
            EX Civic ED7
            EX Civic EP2
            EX Civic FD7 FL
            EX Civic FN2
            EX Civic FG1
            EX Civic FD7
            EX Civic EM2
            EX Accord CL3
            EX Accord CG8
            EX Civic MB6
            EX Civic MB4