Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bicie po dłuższym postoju...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Bicie po dłuższym postoju...

Wczoraj przejechałem się moją Hanią po dłuższym ok.3 tygodniowym postoju(pod chmurką ), podczas jazdy słychać bicie hamulców a podczas hamowania pedał pulsuje. Czy to już wiadomo że są krzywe tarcze, czy może być to spowodowane korozją na tarczach, dodam że przejechałem dopiero nim ok.2 km i na razie nie przeszło. Proszę was o szybką pomoc bo nie wiem czy wymieniac tarcze czy trochę je "przegonić" i samo przejdzie. Z góry dzięki.

Honda Civic V sedan 1.5 16v 94 km.

daj sobie jeszcze trochę czasu, 3 tydnie to dość sporo pod chmurą, bo pogoda była mocno zmienna, generalnie wilgoć. Tarcze lubią korodować w takich warunkach. 2 km to za mało by coś powiedzieć. Polataj autem trochę więcej około 50km. jeśli nadal będzie bicie to będą tarcze do wymiany. Popróbuj mocnego hamowania ale na drodze gdzie nie będziesz miał nikogo za sobą! Dobrze by było wytrzeć tę rdzę i dać szanse sie wpasować klockom.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zrób tak jak rambo7 radzi, najlepiej rozpędź auto gdzieś na drodze krajowej tak żeby było przynajmniej te 90km/h i potem mocno z wyczuciem ( oczywiście nie za mocno, żeby z drogi nie wypaść ) wyhamuj tak do 40km/h i tak kilka razy.. tarcze powinny się oczyścić.. a jeśli to nie pomoże to faktycznie mogą być już zwichrowane...
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

są niestety przypadki ,że po dłuższym postoju biją w miejscu gdzie klocki przylegają niema korozji , a na pozostałej części będzie
        i po przejechaniu starciu rdzy ,zostanie niewielka różnica w wymiarze
        jak gruba (np; minimalna do 19mm z 22 mmgrub. nowej tarczy ) można przetoczyć ,czasem wystarczy 0.2mm do zabielenia
        sigpic moje autko D16W4VTEC
        http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=23460

Baggy Honda D14Vtec + Turbo 0.4b

https://www.youtube.com/my_videos?o=U

Comment

Working...
        X