witam, mam taki problem, ze przy wrzucaniu dwójki, jest takie zgrzytanie, pod dywanikiem od strony keirowcy jest mokro, bylem pewien ze po prostu ejst wilgoc, ale teraz poczytalem, i polaczylem te dwie rzeczy, ze moze pompka poszła, ale dzieje sie tak tylko przy dwójce, jak wrzuca sie dwojke, czasami zgrzyta czasami nie, jak powoli, zwolnie, niskie obroty ma silnik, to wtedy sie nie dzieje, albo odpowiednio mniej tego zgrzytania, co to moze byc?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Drugi bieg zgrzyta.
Collapse
X
-
Comment
-
a gdzie sie znajduje ta pompa?
generalnie to tak mialem od poczatku jak kupilem Heńka, kupilem go od znajomego znajomego, starszy pan, i zarzekał się ze byl u trzech mechaników, i kazdy mu pwoiedzial ze to jest taka wada fabryczna tych skrzyni, ale jako ze nic nie ukrywał, nic nie kombinował, to przymknalem oko na to, ale teraz jak juz jezdze, to pomyslalem ze moze by sie tym zajac, niby nie przeszkqadza juz, ale jak moze nei zgrzytac, to czemu ma zgrzytac; pLast edited by Gość; 14-02-2010, 18:21.
Comment
-
witam, chciałem zakladać nowy temat, ale pomyslalem ze admini mnie zjedzą (; p) wiec odświeze ten, chodzi mi o to ze tak.... pompka wymienona, wiec to nie to, chodzi o zgrzytający drugi bieg, dzieje sie tak powyzej 3tys obrotow, przy dynamicznej jezdzie, jak na spokojnie biegi zmieniam to ok, czasami zgrzytnbie tylko troche, i co to moze byc? oczytalem sie ze synchronizatory, albo i olej w skrzyni po prostu, pisze poniewaz przyzwyczailem sie do tej dwojki, ale ostatnio zgrzytnela mi trojka, nie tak jak dwojka, lekko ciszej, ale zaniepokoilo mnie to, ze zacyzna sie to samo z trojka.....i zauwazylem tez ze jak rano odpalam samochod wyjezdzam, zimny silnik, to nie zgrzytnie przy wrzyceniu dwojki, ale jak dojade do pierwszego skrzyzowania, zredukuje do dwojki to juz zgrzytnie, przy pierwszym wrzuceniu dwojki od odpalenia silnika nic sie nie dziej, a wiec moze to olej w skrzyni? bo tez poczytalem i gdzies znalazlem ze po prostu moze to byc wina oleju w skrzyni..... ewentualnie jesli to synchronizator, to jakie by mniej wiecej byly koszta wymiany czy cóś takiego u mechanika?
Comment
-
to znowu ja, a wiec poczytalem popytalem co i jak z tą dwójka, i znajomemu jak cos zgrzytało w skrzyni to wymienił olej w skryzni na gęsciejszy, i problem ustal, i tu pytanie, honda 93r jaki olej lac do skrzyni? zwykły silnikowy czy mtf hondy jakis, do nowszych zalecany jest mtf, ale znowu do starszych, tak do 95r to raczje zeby alc zwykly bo ze nie wiadomo co tam bylo, itd, i kolejna sprawa, jak wymienic ten olej? w sam naprawiam nie bardzo cos jest, moze ktos to robil i ma ochote sie podzielic wiedzą..... nie lubie oddawać Henia w cudze ręce, wole sam powoli poczytac poszukac podowiadywac sie, popatrzec, niz ktos ma mi łapy pchać do samochodu.... chyba ze nie ma wyjscia ot co innego
Comment
Comment