Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

coś nie tak ze sprzęgłem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• coś nie tak ze sprzęgłem

zrobiło się bardzo miękkie i nie chciała mi wejść jedynka ? Później zauważyłem że pod pedałem sprrzęgła jest mokro ... Co to może być ludzie ?

pompka... ja też tak miałem

Comment

jaki koszt i czas naprawy ?

Comment

Około 100 zeta i jakieś20 - 30 minut na wymianę . Ja zapłaciłem 90 ale widziałem i tańsze i droższe do tego dochodzi jeszcze płyn DOT i odpowietrzenie układu

Comment

Uzywaną pompe kupisz za 30zł na allegro a z wymianą samemu też nie ma wielkiego problemu, czasem tylko ciężko po wymianie odpowietrzyć.

Comment

Witam Wszystkich Forumowiczów. Przeglądam wszystko co związane z tym tematem, ponieważ mam ten sam problem. Zauważyłem lekki przeciek do kabiny pod pedałem sprzęgła i samo sprzęgło zaczyna brać mi już przy samej podłodze. Chcę przyoszczędzić i wymienić pompę sprzęgła samemu, bo mechanik krzyknął mi 250zł za tę usługę, co przerasta w tym momencie mój budżet. Pytanie mam związane z tym, że nie mam za bardzo dostępu do kanału i chciałem spytać czy konieczne jest wczołganie się pod auto żeby te wszystkie operacje przeprowadzić?

Comment

Nie potrzeba kanału ani podnośnika, trzeba wykręcić przewód który idzie od pompy do wysprzęglika (pod maską), rozpiąć trzpień pompy od pedału sprzęgła i odkręcić pompę (wystarczy się wsunąć pod kierownicę) i w odwrotnej kolejności zamontować wszystko spowrotem z nową (może być używka byle dobra) pompą, na koniec zalać zbiorniczek płynem hamulcowym DOT-3 lub DOT-4 i odpowietrzyć układ.
              Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Working...
              X