zrobiło się bardzo miękkie i nie chciała mi wejść jedynka ? Później zauważyłem że pod pedałem sprrzęgła jest mokro ... Co to może być ludzie ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
coś nie tak ze sprzęgłem
Collapse
X
-
Witam Wszystkich Forumowiczów. Przeglądam wszystko co związane z tym tematem, ponieważ mam ten sam problem. Zauważyłem lekki przeciek do kabiny pod pedałem sprzęgła i samo sprzęgło zaczyna brać mi już przy samej podłodze. Chcę przyoszczędzić i wymienić pompę sprzęgła samemu, bo mechanik krzyknął mi 250zł za tę usługę, co przerasta w tym momencie mój budżet. Pytanie mam związane z tym, że nie mam za bardzo dostępu do kanału i chciałem spytać czy konieczne jest wczołganie się pod auto żeby te wszystkie operacje przeprowadzić?
Comment
-
Nie potrzeba kanału ani podnośnika, trzeba wykręcić przewód który idzie od pompy do wysprzęglika (pod maską), rozpiąć trzpień pompy od pedału sprzęgła i odkręcić pompę (wystarczy się wsunąć pod kierownicę) i w odwrotnej kolejności zamontować wszystko spowrotem z nową (może być używka byle dobra) pompą, na koniec zalać zbiorniczek płynem hamulcowym DOT-3 lub DOT-4 i odpowietrzyć układ.
Comment
Comment