Zakopałem się w glinie no i jak na debi.. przystało próbowałem sam wyjechać. Ostro śmierdziało sprzęgło i w pewnym momencie przestało reagować. Mogę wrzucać biegi bez sprzęgła, ale samochód ani drgnie. Rozumiem że sprzęgło na 100% do wymiany?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Honda civic 97r 5d D14A8 MB27-sprzęgło
Collapse
X
-
zapraszam z pierwszym postem do dzialu Przedstaw sie (regulamin sie klania)
pewnie juz cale tak wyslizgales, ze nie lapie
trzeba by je zdiagnozowac, ale pewnie masz do wymiany
-
Niby racja. Dziś je rozbiorę. Przepraszam za lamerskie pytania, ale to mój pierwszy wóz. Mam pojęcie o mechanice ale doświadczenie w kwestii serwisu hondy mizerne. Ostatnie pytanie - znalazłem kompletne sprzęgło, nowe, w cenie prawie 300zł Valeo. Czy jest to coś warte? Przy spokojnej jeździe uda mi się zrobić z 80tyś km? Wiadomo - oryginał to koszt od 500 - 600zł, ale...
Comment
-
ja mam obecnie zalozony caly komplet Valeo, bo niestety poprzedni wlasciciel mial mizerne pojecie o poprawnym uzytkowaniu pojazdu i sprzegla w nim praktycznie nie bylo... i jak najbardziej polecam - calkiem sprawny zamiennik
mnie bardzo dobrze sprawuje sie przy spokojnej jezdzie jak i zarowno tam gdzie mozna czasami przycisnac
Comment
-
Rozebrałem i się przeraziłem.... Brak okładzin z jednej strony - zostały tylko nity, z drugiej strony tarczy grubosć okładziny - spiłowane razem z nitami, docisk wytarte wgłębienie na ok 2mm. Od nowości nie wymieniane na bank. A ja sie dziwiłem dlaczego tak kiepsko biegi wcześniej wchodziły...
Comment
Comment