Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wymiana oleju w skrzyni biegow
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dax Zobacz postawidze ze ku***znawcy pojawili sie na forum...chcecie to mozecie naszczec do skrzyni!do manuala jest MTF do automata ATF!
wszystko zalezy od lepkosci jak i od dodatków!
np..wiele osob mowi ze zalewac skrzynie tylko i wyłacznie MTF z ASO!
a kto chce niech jezdzi bez oleju
Zamieszczone przez dax Zobacz postamozecie naszczec
Comment
-
sluchaj..to ze mozna zalac syntetyk itp mozna...kazdy orze jak morze..ale ja niemam zamiaru oszczedzac 20zł i potem sie wkur**ze mi biegi wchodza ciezko....
np do kumpla outlandera do reduktora i skrzyni idzie specjalny olej tylko z aso!
mozesz zalac inny ale niezdziw sie jezeli rozpier***reduktor..tak samo jest ze skrzynia!nawet pytalem osobe Tenco co sprzedaje tylko motula..sam powiedział...moge ci sprzedac motula..ale niechcem brac na siebie odpowiedzialnosci...wiem ze skrzynie w hondzie nielubia innych oleji niz mtf hondy!
wiec niepolecam motula do skrzyni..ale jak ty lubisz szklem dupe wycierac to prosze bardzo!tylko niewprowadzaj ludzi w blad swoimi teoriami!chcesz dyskutowac o olejach.??o testach ich?? to powiem ci tyle..ze wiele testów jest opłacanych przez firmy produkujace oleje...
Comment
-
Zamieszczone przez dax Zobacz postasluchaj..to ze mozna zalac syntetyk itp mozna...kazdy orze jak morze..ale ja niemam zamiaru oszczedzac 20zł i potem sie wkur**ze mi biegi wchodza ciezko....
np do kumpla outlandera do reduktora i skrzyni idzie specjalny olej tylko z aso!
mozesz zalac inny ale niezdziw sie jezeli rozpier***reduktor..tak samo jest ze skrzynia!nawet pytalem osobe Tenco co sprzedaje tylko motula..sam powiedział...moge ci sprzedac motula..ale niechcem brac na siebie odpowiedzialnosci...wiem ze skrzynie w hondzie nielubia innych oleji niz mtf hondy!
wiec niepolecam motula do skrzyni..ale jak ty lubisz szklem dupe wycierac to prosze bardzo!tylko niewprowadzaj ludzi w blad swoimi teoriami!chcesz dyskutowac o olejach.??o testach ich?? to powiem ci tyle..ze wiele testów jest opłacanych przez firmy produkujace oleje...
Zamieszczone przez dax Zobacz postao testach ich?? to powiem ci tyle..ze wiele testów jest opłacanych przez firmy produkujace oleje...
Comment
-
ha smieszny gosciu jestes...wiesz...
po pierwsze mama mi pienedzy niedaje..a po drugie miedzy mtf-em ori hondy a jakims mobilem itp w kwesti cenowej jest przedział ok 20zł na 2 litrach..wiec tak jak powiedzialem chcesz ryzykowac to kupuj nawet rzepakowy olej do swojej skrzyni...
widze ze madralinski jestes...jak tak bardzo stawiasz na inne oleje to znajdz mi zamiennik z takimi samymi specyfikacjami co ma MTF hondy!i co do przeplacania to mtf-u hondy niekupisz w sklepie
i ja niuniu niechwale sie tu na forum tym ze kupuje olej do skrzyni w aso...nie dlatego zeby byc coollll tylko dlatego ze jest taki zalecany a niechcem szkłem dupy wycierac!
miłego studiowania!!!!!Last edited by Gość; 23-01-2011, 12:48.
Comment
-
przepraszam mistrzu ze zawrocilem twoja madra główke
powiedz wprost ze niemozesz specyfikacji znalesc
gdybys miał madrych mechaników...powiedzieli by ci ze do wiekszosc firm zaleca stosowanie oleji do skrzyn firmowych!
no ale..jacy mechanicy tacy ludzie...ehhh szkoda mi Ciebie niunia:*
Comment
-
dax, dawno przestalem postrzegac moje auto jak obiekt milosci, honda jest do jazdy, nie do cakcania sie z nia. Specyfikacji szukac nie musze, bo mam ja w glowie. Mechanikom dupowatym najlepiej jest powiedziec- najlepiej olej firmowy- za ktory placi sie za napis na etykiecie, w rzeczywistosci jest to olej nie lepszy od tych dostepnych w kazdym sklepie, ale przeciez jestes najmadrzejszy wiec co ja bede tu do sciany mowil
Comment
Comment