Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pytanie odnośnie pompki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• pytanie odnośnie pompki

witam
    Kupiłam Honde Civic 1.3 z 1994r. i ostatnio miałam problemy z właczaniem biegów (zaden bieg nie chciał wejsc bez zapalania auta) i sprzęgło jakoś dziwnie chodziło okazało sie ze plynu do sprzegła nie było po dolaniu wszystko wróciło do normy. Kolega mówił zebym pojechała z nim do mechanika bo moze czasem byc coś nie tak z pompką. Mam pytanie czy jest to konieczne skoro wszystko na razie jest ok i w razie co ile mnie to bedzie kosztować?

Z góry dzieki za pomoc pozdrawiam

Cieżko powiedzieć o cenie, póki nie wiadomo, co jest uszkodzone. Ale skoro trzeba było dolać płynu, to gdzieś musi uciekać, jedź do mechanika, samo się nie naprawi - pytanie tylko czy pompką, tłoczkiem czy przewody po drodze szwankują...

Comment

sprawdz przy tłoczku zaraz obok kolektora wydechowego, możliwe że tam Ci ucieka płyn.
      Akurat u mnie był tam wyciek i sam sobie uszczelniłem używając opaski zaciskowej.

Comment

dokładnie jak dxb napisał zdejmij na sterowniku sprzęgła tą prostokątną gumkę mniej więcej pod bagnetem oleju zaraz obok kolektora. Powinna być oczywiście sucha! Jak nie to nie ma co rozpaczać nowy sterownik kosztuje w granicy 50-60 zł. W razie czego mogę ci moje za pół darmo oddać. Wymieniłem na nowe a się okazało że stare było wporządku. jak coś to pisz na prv. No jak by wszystko było ok! To sprawdzaj poziom płynu co jakiś czas czy gdzieś indziej nie ucieka!!! pozdro
        HONDA CIVIC D13B2

Comment

dzieki za pomoc :*

Comment

mi płyn ucieka przy pedale sprzęgła...sprawdż czy nie masz mokro pod nim... może wykładzinka jest wilgotna albo guma pod nią...
            żaba, 1.3 16v 1993

Comment

ferdii rozwalił mnie twój post "...sprawdż czy nie masz mokro pod nim... może wykładzinka jest wilgotna albo guma pod nią..."

Mistrz

Comment

Piwo za pełny emocji opis!

Comment

Working...
                X