Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

brakuje mi plynu w sprzęgle.......

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• brakuje mi plynu w sprzęgle.......

drodzy koledzy maniacy XD mam pytanie do was... a mianowicie jak co jakiś czas zaglądam pod maskę żeby zobaczyć co i jak z moją honią i w końcu zobaczyłem do zbiornika plynu od sprzęgla i mam go tyle co w przewodzie bo zbiornik jest od dawna suchy. koledzy co mam tam wlać.... nie mam bladego pojęcia..... pomóżcie....

Najlepiej wszystko spuść przez srubkę od odpowietrzania, i zalej płyn hamulcowy DOT-4, bo taki sie wlewa, a pózniej odpowietrzaj.

Comment

na nakrętce jest napisane: dot3 dot4
      ja dolałem dot4 (jest mieszalny z dot3 i lepszymi klasami) nic się nie stanie
      mi płyn ucieka przy tłoczku przy pedale sprzęgła, należałoby zakupić zestaw naprawczy...
      pewnie Twojej hani to samo dolega...
      żaba, 1.3 16v 1993

Comment

Dzięki koedzy !!!

Comment

Tylko dot5 nie lej.

Comment

a dlaczego?? a co będzie lebsze dot3 czy 4 ??

Comment

Lej dot 4. Na pokrywce od zbiornika zresztą masz napisane co lac :P

Comment

ok właśnie jade wymienić DZIĘKI WAM ZA POMOC !!

Comment

Spoczko, tylko browarki by się przydały hehe

Comment

Zobacz, czy nie masz poluzowanej śrubki do odpowietrzania, w sterowniku sprzęgła. To taki wystający element mniej więcej naprzeciwko chłodnicy w dolnej części silnika. Byc może jak trochę pojeździsz to tamtędy spiernicza płyn. No chyba że przewód gdzieś walnięty.
                    HONDA CIVIC D13B2

Comment

właśnie dolałem dot 4 i miałem nie szczelny przewód RUTKOSE browiec sie należy upomnij sie jak będziemy na jakimś spocie !! na którym jeszcze nigdy nie byłęm

Comment

nypel jeżeli uzyskałeś cenną poradę to masz zakładkę "piwo". Jest to rodzaj podziękowania.A prywatnie piwko wypijesz z kolegą w odpowiednim czasie.

Comment

dzięki przyda sie mam pytańko mieszkam na podkarpaciu... stasznie chciałbym pojechać na jakiś spot. nie mam pojęcia gdzie i i do kogo mam sie zwrócić żeby w spotkać sie z fanami tej marki... ktoś pomoże mi w tym...?? ?? ??

Comment

Tu szukaj
                            Zloty / Spotkania - Honda Civic FanKlub Forum

Comment

Working...
                            X