Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyciek d15b2

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wyciek d15b2

Witam. Parę dni temu zauważyłem wyciek ze skrzyni biegów. Wyciek ten jest z prawej strony silnika na dole, oznaczylem to na zdjeciu. Co to może być ? Dodam, że jak chcialem uzupełnić płyn to odrazu wylatywało własnie z tego miejsca. Dzieki i pozdrawiam.20141217_153936.jpg

brakuje przywitania stąd wiadomo że pominąłeś Regulamin.
    gdzie dolewałeś "płynu"? jaki to był płyn? (niekoniecznie mi to wygląda na wyciek ze skrzyni).
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dolewałem 10w40. Tak jak jest to opisane tutaj, https://www.civicklub.pl/forum/showt...zo%B6%E6-Civic .

Comment

jak patrzy się na fotkę we wpisie #1 to trudno powiedzieć skąd i co cieknie - wiele elementów jest upaprane olejem, jeśli podejrzana jest skrzynia to nie ma siły musisz się dowiedzieć skąd leci: uszczelniacz na półosi, uszczelniacz na wałku sprzęgłowym, uszczelniacz na wybieraku biegów? Bez wizyty u mechanika sie nie obejdzie. Olej 10W-40 do skrzyni to raczej kiepski pomysł.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

dzieki dzieki. A czy w którymś co wymieniłeś wyżej przykładzie, potrzeba jest rozebrać skrzynie, czy poprostu ją zdjąć i wymienić ? Ewentualnie jakie koszty naprawy mniej więcej ?

Comment

na etapie szukania przyczyny zdejmować skrzyni nie trzeba, wystarczy rozpiąć ją na aucie ..ale trzba mieć kanał ... i wtedy będzie widać wszystko jak na dłoni ...na parkingu tego nie zrobisz.
            Kwestia uszczelniacza to 50zł ..kwestia roboty 150zł. ale nic nie jest pewne dopóki się tam nie zajrzy.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
            X