Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzynia

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Skrzynia

Witam, ogólnie jak już pisałem wcześniej mam problem ze skrzynią biegów S20 przy silniku D16A9 nigdzie jej nie mogę dostać w dodatku żeby jeszcze miała hydrauliczne sprzęgło. Tak więc mam pytanie czy jest jakaś skrzynia pasująca pod te półosie inna??
    Co lepiej wymienić całą skrzynie razem z drugimi półosiami czy kupić S20 i ją przerobić na te co mam ?? chodzi mi o koszta.
    Jeśli wymienić to na jaką mi radzicie długą czy krótką ?? chodzi mi o podniesienie dynamiki jazdy (przyspieszenie no i prędkość) proszę o podpowiedzi.
    A i może ktoś się orientuje w regeneracji?? czy to jest opłacalny zabieg czy lepiej nie bawić się w to ?? Uszkodzone mam łożysko na wałku sprzęgłowym+ łożysko pod przegubem wewnętrznym i co się z tym wiąże nieraz różnicówka się myka np. startując z miejsca.
    Pozdrawiam

hello jakie masz objawy uszkodzenia tego łozyska na wałku sprzęłowyM????

Comment

i łożyska pod przegubem wewnetrznym???

Comment

to na wałku szumi na biegu jałowym (po wciśnięciu sprzęgła cichnie) oraz podczas jazdy niemiłosiernie brzęczy, a co do łożyska od przegubu to podskakuje półoś oraz luz wyczuwalny jest również (metodą) na palec Tzn jak sprawdzałem ręką to się wszystko tam rusza najgorzej jest przy hamowaniu bo drży kierownica (wymieniałem już 2 razy tarcze bo myślałem że to one przeguby sprawdzałem). ogólnie nawet na półosi widać ślad bo wyłapałem kiedyś krawężnik bokiem koła na łuku

Comment

Working...
        X