Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

skrzypiące sprzęgło

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• skrzypiące sprzęgło

witam

od pewnego czasu gdy wciskam pedal sprzęgła wydobywa sie taki dziwek skrzypiacy ale tylko rano albo po dluzszym postoju , co rozwiaze ten problem bo ten dzwiek jest troche denerwujacy ;p

kolego było już o tym pisane użyj opcji szukaj

Comment

szukalem ale znalazlem tylko temat o gen VII lub VIII :P

Comment

skoro tak mówisz ale sam wiem że w dziale o 6gen jest o tym napisane na 100% ale mogę ci powiedzieć co możesz zrobić żeby zmniejszyć to zjawisko ten problem w civicu istnieje i nawet w 8gen nie wyeliminowali go o czym poczytasz na forum a więc tak
        -otwierasz maskę z przodu obudowy skrzyni biegów jest tzw wysprzęglik do niego idzie przewód ze zbiorniczka płynu dot 4 od sprzęgła napewno znajdziesz
        -ściągasz gumową osłonę pod nią jest kolejna osłona także ją ściągasz bierzesz smar na palec badź jeśli masz jakiś smar w sprayu dobrze jeśli ktoś wciska pedał ty wtedy psikasz tam sprayem lub smarujesz palcem
        -smarem też smarujesz ramię co idzie do środka skrzyni tam jest taka kulka potem zakładasz osłony gumowe i sprawdzasz czasem to pomaga na jakiś czas ja tak raz na 3-4 miesiące sobie to smaruje
        tu masz link do tego posta
        witam! mam problem jakiś czas temu zaczęło mi skrzypieć sprzęgło. Wymieniłem u mechanika łożysko i tarcze sprzęgła po czterech miesiącach znów skrzypi ma ktoś pomysł co jest nie tak
        Last edited by jump23; 14-04-2012, 16:17.

Comment

Working...
        X