Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sprzęgło czy skrzynia bigów?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sprzęgło czy skrzynia bigów?

WITAM WAS MAM HONDE 1.5 16V Z 1993 ROKU PO KUPNIE BYŁO OK LECZ PO JAKIŚ 3 MIESIĄCACH COŚ ZACZEŁO SIE TŁUC A RACZEJ STUKAĆ W SLINIKU.ALE PO WCIŚNIECIU SPRZEGŁA JEST SPOKUJ I NIC NIE STUKA.nA POCZATKU MYŚLAŁEM ŻE TO DOCISK SPRZEGŁA ALE WYMIENIŁEM CAŁE SPRZĄGŁO WRAZ Z DOCISKIEM I DZIEJE SIE TO SAMO TO ZNACZY MECHANIK TO ROBIBIŁ MORZE COŚ SPIEPRZYŁ?TAK JAK MÓWIE JAK PUSZCZE SPRZEGŁO TO SIE COŚ TUCZE A JAK PRYCISNE TO PRACUJE OK.CO TO MORZE BYĆ?

jezeli sprzegło ok no to tylko skrzynia. ale co z nią to trudno powiedziec prawdopodobnie jakies łozysko lub synchronizator padło

Comment

moim zdaniem łożysko oporowe, jeżeli wymieniasz sprzęgło i docisk wymieniasz też łożysko oporowe, ostatnio rozbierałem forda ka miał identyczne objawy, i wymiana pomogła, poza tym u mnie w hondzince zaczyna się robić identycznie i też do tego robię przymiarkę

Comment

Zamieszczone przez michal151989 Zobacz posta
        WITAM WAS MAM HONDE 1.5 16V Z 1993 ROKU PO KUPNIE BYŁO OK LECZ PO JAKIŚ 3 MIESIĄCACH COŚ ZACZEŁO SIE TŁUC A RACZEJ STUKAĆ W SLINIKU.ALE PO WCIŚNIECIU SPRZEGŁA JEST SPOKUJ I NIC NIE STUKA.nA POCZATKU MYŚLAŁEM ŻE TO DOCISK SPRZEGŁA ALE WYMIENIŁEM CAŁE SPRZĄGŁO WRAZ Z DOCISKIEM I DZIEJE SIE TO SAMO TO ZNACZY MECHANIK TO ROBIBIŁ MORZE COŚ SPIEPRZYŁ?TAK JAK MÓWIE JAK PUSZCZE SPRZEGŁO TO SIE COŚ TUCZE A JAK PRYCISNE TO PRACUJE OK.CO TO MORZE BYĆ?
        zastanawia mnie jedno.... byłeś u mechanika -zapłaciłes ..i odebrałeś z defektem??? jak to wytłumaczyć?? czemu tego nie reklamujesz

Comment

Witam miałem i mam u siebie podobne zjawisko tylko u mnie nie tłucze tylko tak jak by coś przycierało. Wymieniłem kompletne sprzęgło wraz z łożyskiem i to jest nadal tak samo. Przy samej wymianie byłem osobiście i robił to zaprzyjaźniony mechanik, robił wszystko jak się należało sprawdzał części itd. Co do poprawności wykonania tej naprawy jestem pewien w 100% (sam się szkole na mechanika ale nie chciałem z powodu niedoświadczenia jakiegoś bubla strzelić). Powodem szumienia jest skrzynia (w moim przypadku), cóż i tak jest do wymiany bo się zaczęła sypać do końca.

Comment

walek sprzeglowy a dokladnie lozysko na nim ,nie dalej jak kilka dni temu pisalem jaka jest roznica miedzy lozyskiem na walku a lozyskiem oporowym, lozysko na walku po wcisnieciu sprzegla cichnie a lozysko oporowe zazwyczaj slychac
            sigpic

Comment

Witam. U mnie jest na sprzegle piszczenie i kiedy wcisne sprzeglo milknie. Co wiecej - cichnie, kiedy lekko postawie noge na pedale sprzegla, nie wciskajac go w sumie - to lozysko oporowe czy na walku? Pozdrawiam

Comment

Working...
              X