Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wysoko bierze sprzęglo

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wysoko bierze sprzęglo

dopiero co wymienilem spzęgło i bardzo wysoko bierze czy da się to wyregulować

Możesz nieco obniżyć pedał sprzęgła, innych regulacji nie ma. Pamiętaj o zachowaniu prawidłowego jałowego skoku (ustawiany śruba oporową nad pedałem) oraz żeby nie przesadzić z obniżeniem bo nie będzie wysprzęglał do końca.

Comment

Kolego mirasek mam pytanko do ciebie
      mam d13b2 i też wysokawo bierze.lecz kwestia w tym że jak bym obniżył to nad pedałem
      jest jakiś czujnik ktory pewnie daje gdzieś sygnał jak sprzegło wciśniete.
      do czego ten czujnik.???

bo jak bym pedał obniżył to ten czujnik byłby cały czas włączony.

Comment

Jak wysoko bierze, to już się kończy .

Comment

mr_szakal6, jeśli myślimy o tym samym to w niektórych modelach ten czujnik pełni równocześnie rolę wspomnianej wyżej śruby oporowej, da się go tak samo wyregulować po uprzednim odpięciu kostki. Ustawiasz tym wymagany skok jałowy pedału sprzęgła.

Takie czujniki są w vtec-econo i podają info do kompa że sprzęgło jest puszczone i można zubożyć mieszankę. W innych nie spotkałem takiego czujnika ale mam pomysł, wrzuć na luz i spróbuj odpalić auto bez wciskania pedału sprzęgła w niektórych autach jest tego typu blokada, choć w d13b2 ten czujnik może mieć jeszcze inną funkcję.

Comment

pali z wcisniętym i bez wciśnietego sprzegła.
            nieraz nawet na popych odpalała jak energii było mało lub zostawiłem na światłach.

Comment

widocznie po coś innego jest ten czujnik, nie ogarniam d13...

Comment

Working...
              X