Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem ze skrzynią (głównie przy zmianie 1 na 2 )

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem ze skrzynią (głównie przy zmianie 1 na 2 )

Witam.

Wczoraj kupiłem Hanie na jeździe próbnej nie idzie wytestowac auta na tyle żeby stwierdzić czy wszystko gra na 100%.

Mam założonego Short-shiftera i ogólnie dziwnie mi się z tym jeździ. Biegi wchodzą ciężko poza tym jak chce wyrzucić wsteczny to bardzo ciężko wychodzi.

Jak jadę np 6-7 tyś obrotów na 'jedynce' to jak wrzucam w miare szybko 'dwójke' to zgrzyt jest... (z innymi biegami jeszcze nie testowałem na takich obrotach)

Jak myślicie ? To wina oleju czy już skrzynia w średnim stanie jest ?

Majster wydaje mi się że to wina shorta trzeba się do niego przyzwyczaić, ale nie można wykluczyć tez innych ewentualności

Comment

nie wiem jak jest z short shifterem ale ja mam w swojej seryjnej skrzyni podobne objawy i o ile mi wiadomo, to się synchronizatory powoli kończą (czasem ciężko wrzucić bieg) - zazwyczaj lecę np. 2 - 3 jak mam problem z "wbiciem" 1-dynki, po tej kombinacji wchodzi bez problemu :]

Comment

Że coś jest nie tak to ja jestem pewien. Biegi chodzą ewidentnie ciężko. Zauważyłem jeszcze, że jak wrzucę wsteczny to słychać metaliczny dźwięk bo drążek o coś bije, jak złapie drążek ręką to przestaje Duże drgania są.

Spróbuje w mieście kupic olej MTF, jak nie wyjdzie to zamawiam z allegro....

Mam nadzieje, żę to pomoże...jak nie to zabawy z Vteca nie bedzie ;]

Comment

Working...
        X