Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dziwne szumy podczas jazdy ;///

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• dziwne szumy podczas jazdy ;///

Witam wszystkich
    mam ogromy problem z moja honią 1,3 mianowicie strasznie cos szumi podczas jazdy z przodu od strony kierowcy mechanik sprawdzał i stwierdził ze łożysko jest w porządku to w takim razie co?? dodam ze szum występuje przy prędkości od 40 do 70 km/h i niezależnie czy samochód przyspiesza czy toczy się na luzie/;
    jeżeli ktoś miał taki sam problem proszę o info

pozdrawiam

Podłączam się pod temat - u mnie jest podobnie (dziwny szum/buczenie) łożyska są ok, nowe przeguby. Proszę o jakieś sugestie... Dodam, że ten dźwięk czasem jest, czasem nie ma i czasem głośniej/ciszej.
    Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

czyżby to tylko w mojej honi występowało ;(

Comment

Ja tak mam od niedawna w swojej Reni. Ale wiem co jest przyczyną - zawieszenie. Nagle któregoś dnia zaczęło buczeć. Obszedłem całe auto, wszystko posprawdzałem, a okazało się że poszła końcówka drążka, zbieżność się rozleciała no i teraz buczy czy szumi opona trąc się pod złym kontem o asfalt. Jeżdżę tak już z pół roku, ale już mam wszystkie części i zrobie całe zawieszenie niebawem. Więc może to jest coś podobnego, skoro łożysko nie, hamulce nie, silnik nie to opony wtedy zostają.

Acha i tak jak napisał kolega powyżej, zależy od nawierzchni, czasem buczy, czasem cichnie, im szybciej to buczy, ja zaobserwowałem u siebie jeszcze jedno, jak lece ok 80kmh i jade prosto to buczy jak lekko po łuku w lewo to buczy, a jak lekko po łuku w prawo to przestaje, czyli u mnie to jest zdiagnozowane - zbieżność
        Last edited by Gość; 29-09-2010, 18:37.

Comment

Mam to samo, szum pojawia się przy prędkościach 60 km/h i wraz ze wzrostem jest coraz głośniejszy.
          U mnie prawdopodobnie poszło łożysko w prawym, bo mechanik podnosił samochód i obracał każdym kołem i wyszło, że prawe przednie koło tak trze, więc u mnie pozostaje kwestia tylko wymiany łożyska

Comment

dobrze też posprawdzać opony i geometrie, dobrze by było jakby któryś z was dał radę uchwycić to nagraniem i zademonstrować reszcie

Comment

Working...
            X