mam taki problem dzis zapadl mi sie pedal sprzegla nie wiem co sie stalo ktos powiedzial zebym sprawdzil czy plyn jest ale nie wiem gdzie to jest gdzie dol\ac ten plyn i jak odpowietrzyc potem jak bym mogl prosic o jakis poradnik lub zdjecia... z gory dzieki
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
pedal sprzegla sie zapadl
Collapse
X
-
kolego zbiorniczek od plynu sprzegla masz obok zbiornika plynu hamulcowego taki mnijeszy okragly po prawej stronie pod szyba napewno znajdziesz odkrec i zobacz czy jest plyn maszs tam znaczniki max i min powinno byc miedzy nimi lejesz tam plyn dot 4 taki jak do hamulcow a zeby odpowietrzyc uklad sprzegla to musisz wziasc kumpla jeden wsiada do auta drugi otwiera maske okrecasz zbiorniczek od plynu wysysasz stary plyn strzykawka najlepiej lejesz nowy plyn do pelna zbiornika potem bierzesz klucz oczkowy chyba 8 z tego co pamietam ale dosc maly rozmiar i odkrecasz troszke odpowietrznik ktory jest na wysprzegliku kolo skrzyni biegow po lewej stronie od kolektora wydechowego jest na nim taka gumowa oslonka trzeba ja sciagnac i popuszczasz srube podstawiasz pod wysprzeglik jakies naczynie i kumpel zaczyna pompowac sprzeglem pare razy potem ty popuszczasz srube i zlewa sie plyn potem zakrecasz a on trzymajaca pedal nie puszcza go i znow pompuje potem znow ty popuszczasz az do pojawienia sie nowego plynu w naczyniu zobaczysz swiezy czysty plyn wtedy zakrecasz srubke dajesz zatyczke i dolewasz plynu do zbiorniczka na poziom max i zakrecasz
jak cos to podaj mi mail to ci moge wyslacmanula atam jest to tez opisane
-
Comment