Panowie piszę o poradę bo już skończyły mi się pomysły.. może zacznę od początku . Kupiłem moją hondę 2 miechy temu z problemami typowymi dla D15B2 przy rozpędzaniu z pod świateł strasznie muliła mi po dodaniu gazu , obroty nie były stabilne wahały się pomiędzy 500 a 1100 i sporo paliła ,więc po przeszukaniu naszego forum i przeczytaniu wszystkich postów na w/w temat zacząłem kompletować potrzebne graty do wykonania dużego serwisu , skompletowałem : nowe przewody NGK , świece NGK , nowy filtr powietrza, paliwa , termostat , olej itp i przy sobocie wymieniłem wszystko jak należy plus czyszczenie krokowca ..ale zdziwienie .. żadnej zmiany ,znowu to samo .. szarpie , dusi się wielka dupa .. więc bez chwili zastanowienia zdjąłem rozrząd i patrze a tu pasek luzny jak stolec w dodatku przeskoczył o ząbek i mówię oo mam cie draniu , więc wymieniłem go z rolką i pompa wody , odpaliłem noo w końcu chodzi jak marzenie , wsiadam parę rundek do okoła osiedla i zpowrotem do garażu żeby ustawić zapłon bo trochę za wysokie trzyma obroty ponieważ poprzedni właściciel przestawił go i dal mocno przyspieszony bo gasła mu i drżala z powodu paska . Ale do rzeczy ! nie mogę dojść dlaczego po przejechaniu 1000 km mam czarne świece o bogatej mieszanki aparat zapłonowy jest po regeneracji jest nowa kopułka ,palec , cewka itp nie wiem czy wina może nie leży po stronie wtrysku ze już się kończy i leje jak z kranu , chociaż spalanie i tak mi spadło z 12 - 13 L na może 8,5 -9 L wiec i tak już dobry wynik czy wina leży po stronie czujnika temperatury a może w ecu tkwi problem lecz czasem jak depne jej na jedynce z rolki od okolo 1000 obrotów to zamuli mi delikatnie na chwile przy 2700 - 3000 i dalej ogień ,nie wywala żadnych błędów na kompie jak ktoś miał podobny przypadek proszę o poradę na forum .Dzieki i pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
...czarne świece .. za bogata mieszanka ??
Collapse
X
-
Witam ! Sprawdziłem sondę i podciśnienia wężyki są w porządku nie sprawdziłem map sensora bo nie wiem jak go się sprawdza , może wie ktoś i pomoże i jeszcze drugie pytanie nie wiem czy mam dobrze popodłączane wężyki od podciśnień może ktoś ma schemat który i gdzie idzie > Dzięki za pomoc . Pozdrawiam Maniak
Comment
-
q d15b2 jeśli muli go tak do 3 tyś tym bardziej im cieplejszy silnik a powyżej tych obrotów wkręca się normalnie to najprawdopodobniej jest uszkodzony map sensor przez co jest za bogata mieszanka i przylewa go na średnich i niskich obrotach,najlepszym rozwiązaniem jest przekładka sprawnego, sam do tego się przymierzam po sugestii innego forumowicza który miał właśnie taki problem.u mnie z mapem po rozgrzaniu jest ciężko ruszyć a po odłączeniu go kiedy ecu bierze wartości domyślne lekko tylko pdszarpuje.
Comment
Comment