Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana pompy wodnej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wymiana pompy wodnej

hej mam hanie coupe 1.5 16v z 94r, dziś chyba mi strzeliła pompa wodna bo zeszła cała woda z chlodnicy i było mokro pod obudową paska rozrządu, jak myslicie mam rację?czy może to być coś innego? jak ja teraz wymienić. pomóżcie

Kolego najprawdopodobniej to pompa, ewentualnie uszczelka pompy. Nie wiem czy sobie z tym poradzisz bo musisz sciagnac pasek rozrzadu, zeby to zrobic z kolei musisz wykrecic wspomaganie, pokrywe zaworow, oslone paska i dopiero dostaniesz sie pompy ( bez kanału radze sie nie brac za to i najlepiej u mechanika ). Odrazu wymien sobie rozrzad. Koszt nie jest tragiczny warto zainwestowac. Pasek + paski klinowe 90zl, pompa jakas podrobka 65zl, konkretna GMB osobiscie taka zalozylem 115zl, napinacz 65zl + oczywiscie woda do chlodnicy ok 40zl. Mozesz zaplacic troche wiecej za to bo bralem to w inter carsie u znajomego z rabatami. Koszt wymiany u mechanika od 120zl do 150zl z takimi cenami sie spotkalem, w miare rozgarniety mechanik zrobi to w ok 2 do 3 godzin. Udanej naprawy zycze

Comment

Nie polecam wymiany pompy na podróbę. Ja tak zrobiłem pompa nie wytrzymała roku, więc to nie zaoszczędziłem.Ponoć 300 ty. km dla oryginalnej pompy hondy to nie problem, więc zrobiłem głupotę...

Comment

Working...
      X