Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tuleja czy uszczelniacz świecy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• tuleja czy uszczelniacz świecy

mam problem ! w gnieździe świecy pojawił się olej - byłem w sklepie i chciałem kupić ale facet nie wie jak to nazwać ;tuleja świecy czy uszczelniacz proszę o radę co to jest?

Są to ,,Uszczelniacze gniazd świec''

Comment

dzieki serdeczne pozdrawiam

Comment

Jeśli już będziesz wymieniał te uszczelniacze (bo to ich wina) to wymień wszystkie uszczelki pokrywy zaworów. Komplet JakoParts to koszt około 60zł, u siebie to zmieniałem ostatnio i jest ok.

Comment

dzięki serdeczne skorzystam z podpowiedzi - pozdrawiam

Comment

Witam będę jutro ustawiał zawory i oczywiście wymienię uszczelniacze, mam jedno pytanie czy przed zdjęciem pokrywy trzeba wykręcić świece żeby ją zdjąć ? bo wolał bym zostawić żeby olej nie dostał się do cylindrów przy zdejmowaniu, no chyba że się nie da.

Comment

ja wyczyściłem olej szmatką z flaneli i za pomocą cienkiego wkretaka - wchłoneło wszystko pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez Aro1983 Zobacz posta
                Witam będę jutro ustawiał zawory i oczywiście wymienię uszczelniacze, mam jedno pytanie czy przed zdjęciem pokrywy trzeba wykręcić świece żeby ją zdjąć ? bo wolał bym zostawić żeby olej nie dostał się do cylindrów przy zdejmowaniu, no chyba że się nie da.
                Ale w czym przeszkadza olej w cylindrach?Bez oleju przecież zatrzesz silnik.......Świeczki to najlepiej wykręcić do regulacji bo nie będą przeszkadzać
                ビートル ジョン

Comment

Słusznie Prawisz. Już zrobiłem, zawory były dobrze ustawione ale i tak warto było zajrzeć bo uszczelniacze puszczały.
                  dzięki za odp. i pozdrawiam

Comment

Working...
                  X